Siromašni troše 200, bogati 1.200 evra mesečno

RZS objavio anketu o potrošnji domaćinstava u 2018.

Ostavite komentar


    1. Svetski trend je Plutokratija – vladavina bogatih. Samo naivni mogu da precenjuju moć glasača, a potcenjuju moć bogatih. Sokrat se „nervirao „što njegov glas vredi koliko i glas čobanina, ne sanjajući da će vremenom glasati i ovce.

  1. E vidite, većina jedva sastavlja kraj s krajem, iako radi, a zamislite kako žive oni što ne rade. Narod željan svega, još ko ima više dece, taj je nagrabusio. Vlast nam priča kako se povećala štednja u bankama.
    Verovatno mafija ima svega u izobilju pa i para.
    Zato na ulicu i da se skine jaram s vrata, jer su oni bogati na račun sirotinje.

  2. Usao sam u sns 2014.dobio posao 2015.u jednom JP naravno na PP poslovima. Dan danas radim na tom ugovoru, prezivljavam I glasao sam za naprednjake na svim izborima ali sada na prolece necu. Zelim da mi oprostite, normalna Srbijo, koji ste od pocetka videli da je ova vlast prevara jer ja nisam kao I mnogi koji su u sns. Svaki put kad sam glasao za ovo zlo toliko puta sam pucao u Srbiju I to sebi ne mogu da oprostim. Nije razlog samo sto me drze na uzicu zbog posla nego sto nam nisu dali mogucnost izbora, ili si za nas ili nisi. Iz petinih zila se mucim da odem iz zemlje I istrajacu u toj nameri siguran sam jer ovde nema zivota.

  3. Ja jedino mogu da zakljucim iz ovoga da su nam i bogati u stvari siromasni kad se poredi sa EU zemljama.

  4. Jedno je sigurno da petooktobarski sistem proizvodi sve veću nejednakost a mogućnost siromašnih porodica da izadju iz večnog siromaštva postaje sve manja,pitanje je samo vremena kada mejstrim mediji više neće biti dovoljni da sirotinji objasne kako u demokratiji i evropskim vrednostima treba još malo da zažive a oni počnu bolje da žive. Počeće da radi demokratska batina uz blagoslov demokratske evrope jer će siromaštvo za 4 do 5 godina postati izraženiji a perspektiva nikakva. Kako se u svetu gasi potrošačko društvo,energenta sve manja pljačka zapada na ovim prostorima biće pojačana. Sve u svemu dolaze teški dani za sirotinju.

    1. Ja mesecno u Srbiji trosim vas prosek i plus mi ostane jos 3 puta toliko. I ne smatram sebe niti bogatim niti siromasnim. Iskreno niste ni vi u odnosu na neke zemlje bas bogatasi ali ajde.. Kopleksi su cudo.

      1. Hahaha, pa ko kaze da smo mi bogatasi? I onda smo mi kompleksasi jos povrh svega? Potrosnja 1200EU mesecno je jedva neka srednja klasa po EU standardu. Jedva. A da neko prica o bogatasima sa 1200 mesecno, to je bizarno, izvini. I osobno mi smesno bar toliko, koliko je zalosno, da mnogi zive sa 200EU. A ti slobodno trosi svojih 5000EU mesecno, neka su ti sa srecom. Nemoj samo da ispadne degutantno, ako drugi vecina u tvom okolisu ima 200EU, a ti primetan.

    2. A bre bečki konjušari vama je 1200 evra malo?
      Mi smo ponosni i na 200 evra i imamo dostojanstvo! Nećemo se saginjati!
      A i što bi kad smo na kolenima…
      Tri dange (skoro) svako će ovde da primi bez jauka i to je dokaz našeg dostojanstva!

      1. Hahahaha, vi ponosni i imate dostojanstvo? Mozda ste bili, dok vam je vladao polu Hrvat polu Slovenac, ne tolko nazad u istoriji. Sad nesto ne vidim ponosne ljude po SRB kad idem. sve samo smoreni svi. Hiljade ljudi nema za prezivljavanje, zive od para, koje dobiju iz inostranstva od dece. Radnici vam godinama ne primaju plate, redovno izvise na isplate iz stecajnih masa, u pelenama rade po fabrikama, ali ti to zoves dostojanstvo? BTW, je li znas koliko zaradjuju konjusari? Od sale male izgradis svoju kucu od plate i brines za svoju porodicu. Ali to je vec druga prica. Vi ste prirodno naduvani, mislite da ste neki faktor oduvek, i volite da gledate na mnogokoga odozgo, pa makar ne imali ni gace nove da kupite. Prosto narav. Pre mesec dana je jedan novinar Danas-a to u jednom clanku opisao kao qurcenje jednog naroda. Da uopste ne pricam, da ce vas jos malo biti vise u Becu nego u Beogradu, ako ovako nastavite. Ali seljaci pocepanih gaca cete do kraja potcenjivacki pricati o nekim beckim konjusarima.

    3. Lepo pise- potrose, u smislu zivota i troskova. Ne pise nigde da zarade toliko. Tu vrstu shvatanja ekonomije valjda uce u Vasoj razvijenoj zemlji

      1. Ma znam, to je jos zalosnije realno. U SRB mnogi trose vise nego sto zarade. A pare stizu od rodbine iz inostranstva. Inace bi poumirali mnogi. Ucimo, naravno, i u nasoj, zasad tek polurazvijenoj zemlji .

  5. Jedini problem je u tome što su siromašni siromašni zato što nisu članovi vladajuće dinastije a što su bogati bogati jer su podguzne mušice velikog vođe.

  6. “ Zlatno doba “ sns – sekta rezima sa dugorocnom tendencijom “ sve zlatnije i zlatnije “ ….osim ako se nesto ne desi …

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.