SKGO: Pokrenut portal za praćenje izvora finansiranja projekata LS 1Foto: Shutterstock/Photo-Video-Graphers

U godini obeležavanja 70 godina od osnivanja, a u sklopu pružanja dodatne podrške lokalnim samoupravama u pripremi i realizaciji projekata, Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) uspostavila je elektronski Portal za praćenje izvora finansiranja projekata LS.

Novi servis obuhvata sve javne pozive međunarodnih donatorskih organizacija, kao i republičkih i pokrajinskih fondova koji su dostupni gradovima, opštinama i gradskim opštinama za finansiranje lokalnih projekata. Ovim putem SKGO želi da gradovima i opštinama u Republici Srbiji olakša proces realizacije projekata u cilju kontinuiranog razvoja lokalnih zajednica.

Servis je besplatan za sve lokalne samouprave u Republici Srbiji i dostupan je od 21. aprila 2023. godine putem internet prezentacije SKGO.

U periodu od 21. do 28. aprila, servis je dostupan svim posetiocima sajta SKGO, dok će nakon navedenog datuma pristup imati samo registrovani korisnici iz lokalnih samouprava.

Registrovani korisnici imaju na raspolaganju prilagođenu platformu za pronalaženje konkursa sa ažurnim i aktuelnim sadržajima, putem koje mogu saznati više o mogućnostima za prijavu na programe i projekte koji se tiču unapređenja određenih oblasti iz nadležnosti lokalne samouprave.

Zaposlenima iz gradova i opština koji budu registrovani kao Korisnici administratori, biće obezbeđena besplatna podrška od strane SKGO za korišćenje servisa.

Portal za praćenje izvora finansiranja projekata lokalne samouprave razvijen je uz podršku Vlade Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari