Socijalni dijalog vodi do boljeg položaja radnika 1

Saradnja sindikata i poslodavaca treba da pomogne organima vlasti u kreiranju ambijenta za socijalni dijalog i omogući izmene zakona o radu, zaključak je panel-diskusije na temu radnih odnosa u sektoru trgovine koja je održana juče u hotelu „Metropol“.

Ovaj skup organizovali su Samostalni sindikat trgovine Srbije i fondacija Fridrih Ebert, a počasni gost bio je generalni menadžer poslodavačkog udruženja u trgovini za Berlin Brandenburg, Nils Buš-Petersen. Petersen je preneo iskustva rada u ovoj oblasti u Nemačkoj i svojim savetima ukazao na potencijalna rešenja problema sa kojima se susreću sindikati u Srbiji.

On je istakao da organizacije poslodavaca u saradnji sa sindikatima mogu da lobiraju za interese svojih članova pred predstavnicima zakonodavne vlasti, zastupaju ih u radnim sporovima i pružaju savetodavne usluge, a kao srž aktivnosti naveo je sklapanje i obnavljanje kolektivnih ugovora pomoću kojih će pregovarati o strukturama plata zaposlenih.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Radoslav Topalović saglasio se da cilj socijalnog dijaloga jeste kolektivni ugovor koji će biti najbolje moguće rešenje za interese kako radnika tako i poslodavaca. Međutim, on je istakao da je trenutna situacija na tržištu i odnos vlasti veoma nepovoljan za ostvarivanje ovog cilja.

– U Srbiji trenutno ne postoji opšti kolektivni ugovor. U javnom sektoru gotovo da su sve grane pokrivene granskim kolektivnim ugovorima, ali u privatnom sektoru situacija je potpuno drugačija. Što se tiče sektora trgovine nažalost tu nikad nije ni zaključen kolektivni ugovor – objasnio je Topalović.

Na pitanje zašto do sada nema takvog ugovora, on odgovara da je problem u Zakonu o radu, odnosno odredbama o reprezentativnosti po kojima nije realno ispuniti uslove za sindikalno organizovanje.

Pored toga, kao najveću tačku razilaženja sindikata i poslodavaca on navodi pitanje minimalne cene rada. Rešenje ovog problema leži upravo u socijalnom dijalogu koje treba da vode sindikati i poslodavci kako bi zajedničkim aktivnostima i stavovima istupili pred nadležne organe vlasti i omogućili promenu položaja radnika.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Socijalni dijalog vodi do boljeg položaja radnika”

  1. Jednostavno rečeno, kod nas ne postoji socijalni dijalog, jer država, odnosno, vlada odlučuje.

  2. Samostalni sindikat putara Srbije je jedini sindikat koji ima potpisan Poseban kolektivni ugovor za koji je dobio i prošireno dejstvo.Putari su jedina grana koja ima Udruženje poslodavaca koje je reprezentativno a da ne pripada nikakvim Unijama i Udruženjima koja nikada nisu dokazala reprezentativnost nego samo služe za sluđivanje sindikalaca.U stvaranju istih u mnogome su doprinele sindikalne centrale da bi kao imali Socijalno ekonomski savet na nivou Republike, koji je uzgred najobičnija farsa. Za sve ove godine koliko postoje nema nikakvih rezultata osim što članovi istog redovno dobijaju apanažu za svoj nerad.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.