Posle samo dva meseca od privatizacije pančevačke Pansirovine, radnici su prijatno iznenađeni pozitivnim efektima. Osim što je većinski vlasnik ove firme za preradu i promet sekundarnih sirovina, Šolc iz Beograda, zadržao svih petnaestoro radnika, zaposlio je još dvojicu, i najavio zapošljavanje novih radnika.

Posle samo dva meseca od privatizacije pančevačke Pansirovine, radnici su prijatno iznenađeni pozitivnim efektima. Osim što je većinski vlasnik ove firme za preradu i promet sekundarnih sirovina, Šolc iz Beograda, zadržao svih petnaestoro radnika, zaposlio je još dvojicu, i najavio zapošljavanje novih radnika. U kupovinu vage za merenje kamiona natovarenih gvožđem nosivosti do 60 tona, novi vlasnik uložio je 14 hiljada evra. Time je znatno premašio ulaganja preuzeta kupoprodajnim ugovorom, kojim je precizirano da investicije u prvoj godini dostignu najmanje 721 hiljadu dinara, odnosno oko devet hiljada evra.
Šolc je inače u prethodnih nekoliko godina kupio veće otpade u Srbiji, a ima i firme u Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj. Miroslav Ban, direktor Pansirovine, kaže da su ulaganja u preduzeće počela već od prvog dana. Najpre je bagerom očišćeno imanje, potom je asfaltiran deo placa i renoviran poslovni prostor.
– Izgrađen je i separator po evropskim standardima, čime je obezbeđeno da se otpadne vode i mast pri sortiranju gvožđa slivaju u separator. Nismo očekivali da će sve krenuti tako naglo, i modernizacija i prijem radnika. Prosek plata nam je 150 evra, ali procenjujemo da će biti bar dvaput veće. Šolc planira da ovde postavi velike makaze za staro gvožđe i izvesno je da će Pansirovina prerasti u sabirni centar za južni Banat za sakupljanje i sortiranje gvožđa – kaže Ban.
On najavljuje da bi u maju moglo da dođe do otkupa akcija sitnih akcionara u čijem je vlasništvu 30 odsto kapitala, kao i da će se, kada Šolc postane vlasnik sto odsto kapitala, proizvodi Pansirovine prodavati po Šolcovim cenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari