Solidarnost: Ponuda radnicima 'Fijata' da odu u inostranstvo ili da se proglase tehnološkim viškom je sramotna 1foto-FoNet-Dragan-Antonić

Politička platforma Solidarnost snažno podržava radnike i radnice kompanije „Fijat“ iz Kragujevca koji će danas, nezadovoljni zbog pretnji otkazima i prestankom proizvodnje, organizovati protest ispred sedišta kompanije, saopšteno je danas.

Solidarnost je u saopštenju ocenila da je ponuda radnicima da odu u inostranstvo da rade ili da budu proglašeni tehnološkim viškom – sramotna.

Ovo je „posebno nedopustivo da se dešava u kompaniji koja se obilato koristi subvencijama iz državnog budžeta“, naglašava Solidarnost.

„Umesto što subvencioniše strane kompanije, koje tim novcem očigledno samo prave strategije za brz i lukrativan odlazak iz Srbije, država bi taj novac, umesto što ga poklanja kompanijama, mogla da uloži u stvaranje boljeg okruženja za život ljudi“, ističe Politička platforma Solidarnost.

Radnicima i radnicama u Srbiji ništa ne znače priče o ekonomskom napretku i budžetskim suficitima ukoliko su oni i njima najbliži ljudi primorani da odlaze daleko od svojih domova kako bi obezbedili egzistetnciju za sebe i svoje porodice, konstatuje Solidarnost.

„Zato je potrebno ulagati novac u stvaranje i implementiranje modela koji će ljudima u Srbiji obezbediti plate za život, a ne samo za preživljavanje, kraće radno vreme, a ne najveći broj radnih sati u Evropi i sigurno zaposlenje u našoj državi, a ne kartu u jednom smeru za posao preko granice“, ističu u toj političkoj platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari