Srbija 17 godina čeka zakon o poreklu imovine

Ostavite komentar


  1. E, baš će ga Mali doneti! A glasaće Voolinova tetka! Bagra jedna! Idemo u protest, to je jedina opcija Za Srbiju!!!

  2. Ma važi! Baš će da donesu zakon i da ga sprovode. Kad bi se to desilo, masa lopova iz SNS bi završila u ćuzi. Pa neće valjda sami sebe da ćorkiraju.

    1. Hoće, napraviće oni taj zakon ali će da veži tek od 2020-te, da ostave malo lufta da srede papirologiju i obogate se još malo.

  3. Bez ukidanja zastare krivicnih dela nece biti velike vajde sve i da se zakon donese.Ukidanjem zastare krivicnih dela postigla bi se visestruka korist, prvo bi drzava mogla da procesuira sve zlocine jer nisi manje ubica ili lopov ako protekne 10 ili 20 godina, drugo okrivljeni vise ne bi imali motiv da izbegavaju i otezu sudjenja pa bi krivicni postupci bili efikasniji. Znaci prvo ukidanje zastare krivicnih dela a onda zakon o poreklu imovine, otvaranje dosijea i ……

  4. I onda posle kad neko kaže: Ma mi smo trn u oku zapadu, to je zavera protiv nas itd. Alo, 17 godina se čeka jedan toliko jednostavan zakon koji bi mogao da se prepiše iz Nemačke, Švajcarske ili USA.

  5. kostunica je za to kriv. Licno poznajem coveka koji je 5. oktobra dobio secer jer je znao sta je sve pokrao i bio je ubedjen da mu sleduje zakon, onda se javio kostunica i rekao da nema provere imovine, pljackasi se obradovali, shvatili da vrana vrani oci ne vadi i nastalo strasno prestrasno cerupanje Srbije i njenih gradjana koje je svaki dan sve gore. Nikad necu zaboraviti taj hladan tus kada se kostunica ukljucio u program i to izgovorio. znala sam da moram napustiit Srbiju sto sam i uradila

  6. I ako taj zakon ugleda svetlost dana, u sta sumljam, onda ce on biti sastavljen od rupa sa vrlo malo vezivnog tkiva. I, naravno, sprovodice se samo na sirotinji. Neko ce morati da dokazuje kako je kupio 17,5 kg secera u prethodnoj godini.

  7. Kiliko se secam jos u propaloj komunistickoj, diktatorskoj, totalitarnoj, UDBAskoj Jugoslaviji je takozvani Tito stvorio nekakve „komisije za istrazivanje porekla imovine“. Dakle mnogo vise pre nego 17g. Pa „povod“ za studenske demonstracije 1968g. je bio upravo to, bogacenje komunistike kaste, nakon cega je diktator poceo da stvara „komisije“ a ne zakon jer tada nisu postijali zakoni u vezi sa tim. Mada iskreno mislim da je cilj tih demonstracija bio rusenje komunizma koji nazalost jos uvek traje barem u nekim segmentima srpskog drustva .

  8. Svaka Srpska vlast je superhikovska. Svi harači i danak u krvi ozakonjuju i realizuju se sa lakoćom. Sve u ime brže, jače, bolje.

  9. primaju platu, a Zakon o poreskom postupku visi okačen mačku o rep. Zbog čega bi taj zakon ikada bio primenjen na poreskim inspektorima, inspektorima privrednog kriminala, šumskim i vodnim inspektorima, finansijskim, građevinskim, putnim, tržišnim, sanitarnim i veterinarskim inspektorima, tužiocima za organizovan kriminal i ostalim tužiocima, sudijama za organizovan kriminal i ostalim sudijama, rukovodiocima i radnicima EPSa, EMSa, Srbijagasa, Koridora Srbije, Puteva Srbije, Železnica Srbije, Srbijavoda i Srbijašuma, kancelarije za KIM, Agencije za borbu protiv korupcije i kriminala i ostalih državnih agencija, službenicima svih ministarstava, lekarima, gradskim i opštinskim službenicima, policijskim službenicima, službenicima katastra, CIPa, gradskih urbanizama i ostalih gradskih firmi, prosvetarima koji drže časove na crno?! Svi oni viču „držte lopova“, a nizak je procenat istih koji bi mogao da prođe proveru i da nakon toga ne mora da uplati porez za imovinu za koju nema pokriće u legalnim prihdima.

    1. U kratkim crtama to je to. Što bi, svi oni, a i još poneki, vrlo prosto rečeno, sekli granu na kojoj sede. Uzgred, u ovoj napaćenoj i posrnuloj zemlji su mnogi zakoni na čelu sa Ustavom odavna okačeni mačku o rep, služe kao ikebana i očekivati da će neki novi doneti nešto novo je ravno teškoj iluziji. Žali Bože toliko utrošenog papira uzalud.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.