Srbija je među najboljim destinacijama sveta za 2022. prema američkom portalu Kondi Nast Traveler 1ilustracija Foto: Aleksandra Pavlović

Srbija je među najboljim destinacijama sveta za 2022. godinu, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS) ozivjući se na ocenama američkog portala Kondi Nast Traveler.

Uzevši u obzir situaciju na globalnom nivou, lista najboljih destinacija je ove godine važnija nego ikad, ocenjuje TOS u saopštenju.

Kondi Nast Traveler je Srbiju okarakterisao kao „spoj tradicionalnog i modernog“, istiočući izuzetnu gastronomsku ponudu, a autori teksta ukazali su i na pozitivnu atmosferu srpske prestonice, kao i na raznovrsnost ponude ugostiteljskih objekata.

Pohvalili su srpska vina, posebno sorte koje dolaze iz Negotinske krajine i sa Fruške Gore i istakali potencijalne srpske kandidate za upis na UNESKO listu kulturne baštine.

Iz TOS poručuju da se Srbija tako našla rame uz rame sa destinacijama poput Egipta, norveškog Osla, američkog Nju Orleansa, Kingstona na Jamajci, španske Menorke, britanskog Birmingema i mnogih drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari