Srbija sada kineskim bankama duguje tri, a stići će i do deset milijardi dolara

Ostavite komentar


  1. Србија је постала кинеска колонија!

  2. Zvuči mnogo, ali da li bi bilo manje da su neke druge firme u pitanju. Bez kanalizacije i puteva je mnogo gore nego sa tolikim dugom.

  3. Vučić upropašćava Srbiju.
    Uzimao kredite i šakom i kapom, a narodu predstavljao kako su to sve pare iz njegovog džepa.
    Zatekao je 15 milijardi dolara duga, a sada imamo 31 milijardu evra duga.

  4. Danas svako svakom duguje, jedino Kina nikome. Bojim se da je Vučko davno provalio tehnologija vladanja i sluđivanja naroda. To radi vrlo dobro, za sada.

  5. Brat Si je malo zavrnuo slavinu jer u Srbiji nema rasta BDP-a koji garantuje vraćanje duga.
    Zato je AV u Davosu otvorio novu kreditnu liniju sa Amerima. Oni nemaju problem likvidnosti. Naštampaju dolare čim im zatrebaju.
    Do isteka mandata AV, srpski dug će biti 45 milijardi.

  6. Kada dugujes zapadnim bankama i MMF-u to je duznicko ropstvo. Kada dugujes kinskim (i ruskim) bankama, to je suverenitet, integritet, odbrana nacionalnih interesa, preporod…
    Srecna okolnost je da ce to morati da vraca omladina, koja je dobila po 100 evra od drzave. Da ne bude da deca stalno vracaju dugove oceva.

  7. Pa sto nam EU nije ponudila kredite za te namene ,imali su vremena od 2003, koliko nas i lazu o ulasku u istu. EU se preracunala, da nas drzi na ulici za sicu doveka. Pa sada kuku sto im se Kinezi …ubacili i ometaju ih u eksploataciju Srbije i njenih gradjana .

  8. Ma kakve kanalizacije? Vidi okolinu centra Beograda! Nema i laze stalno da ce biti ! Putevi – ugradnja, pljacka . Zajmovi za sta? Stadione i sl.besmislice. Znas li na sta se to trosi?

  9. Plsim se da nismo samo Kineska, nego i Ruska kolonija. Kinezi daju kredite i grade, Rusi nam kao cuvaju Kosovo.Naravno sledi nam ropstvo, sto radnicko sto ekonomsko, energetsko itd….Predsednik mora nekako da se oduzi…ovako je isplativije za njega, a za nas bice bolno.

  10. Ma nije važno, može i 100 milijardi nečega, … samo je važno da to narod nikada ne sazna …

  11. Kinezi daju najveću proviziju za onog ko ugovori kredit!!!! Neće „sin Dragan“ to vraćati, nego mi i naši čukun unuci-ako ih bude bilo ovde???!!!!

  12. Ovi ce otici s vlasti a dugovi ce ostati narodu! Tako je to kod prostog i neukog naroda!

  13. Kinezi su odobrili kredit od 14 milijardi Evra ! Niko ne zna koliko je iskorisceno za vreme Korone ? Vlada nije postojala , receno je da ce saopstiti ? Od saopstenja nista , niti ce oko reci . Sad se trosi opusteno.

  14. Obaveza po kreditu nastaje onog momenta kada se sredstva povuku. Sa Kinezima je saradnja odavno pocela, a intenzivirala se poslednjih nekoliko godina, kada je doslo do naglog ubrzanja radova na infrastrukturnim projektima.
    Ako se saberu svi zavrseni i radovi u toku (za koje su sredstva povucena) koji se finansiraju iz kineskih kredita, dolazi se do iznosa znatno veceg od 3 milijarde evra. Pitanje je samo koliko ministastvo finansija to azurno knjizi.
    S druge strane, kineski krediti su najskuplji, ali za nasu vlast je pogodnost to sto nema tendera. Na taj nacin se omogucava namestanje poslova podobnim podizvodjacima po enormno visokim cenama. Tako se „naduvava“ BDP i za poslednje tri godine je on nerealno povecan verovatno za nekoliko milijardi evra. Odnos naseg javnog duga i visine BDP-a je „sarena laza“ nasih politicara.

  15. Koliko?!!?Koje crne 3 milijarde??!!?Za vreme ovih „naprednih“ zadužili smo se još maltene 17 milijardi,koje su oni potrošili na.sve one projekte za.koje tvrde da su oni zaradili!Laž nad lažima,ona nad obmanama!Pa tako i.moja baba može da vodi državu! Upropastili su nas za veki vekova,sada imamo bar 32 milijarde eura duga,i blizu smo bankrota države…..a on i dalje bez trunke savesti LAŽE!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.