Vučić najavio: Svim srednjoškolcima 10.000, studentima po 1.000 dinara uz studentske kartice

Ostavite komentar


  1. Studenti 1000 dinara, a srednjoskolci 10.000? Gde tu ima smisla? Mislim da bi trebalo da bude obrnuto…

  2. Kada sam išao u školu, od države nisam dobio ni olovku. I to je slika ideala opozicije. Lepo je što sada država misli na svoje mlade.

  3. Da li je moguće da ovaj „čovek“ misli da će da nas potkupi sa 1000 dinara, da učestvujemo u pranju para koje predstavlja ova „nova“ studentska kartica, a propo toga i da glasamo za njih.

  4. Samo napred predsedniče Vama je naj teže, treba izvući već propalu zemlju Srbiju uz Vas smo.

  5. Srednjoškolcima 10000
    A studentima 1000 a imaju najviše troškova… ne može kupiti ni kartu da odemo do kuce za te pare

  6. Diktator se bas zdao da pridobije potencijalne glasace nasim parama .

  7. U sakou od hiljadu evra deli studentima po hiljadu dinara… pa taman za taksi do birackog mesta. Svi na glasanje.

  8. A da nama u zdravstvu ISKRA prvo vrati ono što nam je uzela u oktobarskoj isplati. Ja sam lekar specijalista i subspecijalista i imam 29 godona staža a ISKRA mi je uzela 10.000 dinara u prošlom mesecu!

  9. imam srednješkolca i studenta u kući. niko ništa nije dobio do sada a uredno prijavljeni. A Trezor naravno ne odgovara na reklamacije

  10. Немојте људи, много је. 1.000, 10.000 и 20.000 динара. По 135 динара и то је то. А да + по пола паризера и „Комедија е финита“.

  11. Svima vama koji se pitate da li je novac potrebniji srednjoškolcima ili studentima:
    predsednik uopšte nema pravo (!) da donosi takve odluke, sem toga to je novac svih nas (!) koji plaćamo poreze!

  12. Studenti i samohrane majke istih nikada ništa ne dobijaju. Zašto svima kada ima prebogatih ljudi? Ovaj čovek od nas pravi idiote.

  13. Kakva mizerija studentu je jedna crvena dva mršava doručka a srednjoškolcima deset puta toliko za šta da imaju više gigabajta za svoje mobilne dok većina poštenog radnog naroda ne zna šta ga čeka sutradan ovo je nečuveno bože sačuvaj i sakloni

  14. Prvo isplatite onih 10000 dinara,sto ste davali deci do 16 godina.
    Moja cerka ih nije dobila,i mnogo puta sam reklamirala problem i nista.

  15. Bolje da im je za 11 godina svoje vladavine napravio državu u kojoj će znanje i sposobnost biti važniji od partijske knjižice, državu u kojoj će učitelj i nastavnik biti stubovi društva, a zakon iznad svakog pojedinca!

  16. Mozda da ipak drzavnim parama tj narodnim da zaradjene plate radnicima koje zaaluzuju a,ne da tudjim.novcem.cascava njihovu decu i da,penzionerima vrati oteto a ne da ih ponekad opet tudjim novcem kao pomaze.
    Lopovluk

  17. Boze,oslobodi nas od ovog Vučića !Dosta nam je njegove brige za narod i Srbiju.
    Od silnog dobra i miline sve se ućutalo pa jedva diše.
    Svak pjeva, samo se pesma nigde ne čuje

  18. Zasto srednjoskolcima 10000 din ? Pa gladaju njihovi roditelji, zasto studentima samo 1000 din? Zato sto misle svojom glavom pa je to za Vucica bacena para. Pokupice novac i pametno glasati protiv njega.

  19. On je najavio,on gospodar vremena zlog, nasim parama od poreza, a za poljoprivrednike nema ? za mala i srednja preduzeca nema ? grade i potkradaju gde stignu a onda ovaj primerak necoveka kao da deli iz svoga dzepa, smesno ali smesno zaista , 17 na izbore da se kazne i gotovo sa njima zauvek

  20. Sve je prelepo i bajno. A sada imajte hrabrosti predsedniče pa sedite za sto sa nekim ko o svemu ima drukčije mišljenje pa ukrstite argumente umesto što pričate sami sa sobom

  21. Pa on to i sebi dodjeljuje još 1000 kinti. A možda i Tomi, kao i svima onima na njihovoj Akademiji. Baš interesantno – „pa šta“!!!

  22. Vesele se kladionice I krimosi …jadan li je ovaj covek a jos jadnije nase drustvo koje ga bira….a najjadnije je ono sto ne izlazi da glasa (45% drzave) a posle se bune ….

  23. Moja ćerka dobija 10 000 ,a država od mene uzima 30 000 za „preregistraciju“ oružja.
    Logika!

  24. Nesrećo jedna daj neśto i maĉkama, kuĉićima, zlatnim ribicama….ima li spasa od ovog raspikuće? Pa sklonite ga viśe, da li je ovo normalno? Dobro, znam da nije ali spasavajte dok se ima śta spasiti?

  25. Što god da ovaj uradi naš Dodik prepiše. Obojica kupuju izbore i glasove na ovaj način. Kod nas pred izbore daj pentionerima i borcima po 100 KM, daj i mlađim od 30 godina 100 KM. Podigne kredit, da „raji“, pobijedi na izborima a „raja“ koja je zbog tih para glasala ta njega vraća taj kredit, dok on naredne 4 godine krade pare. Žao mi je što to ta „raja“ ne vidi ni kod vas a ni kod nas. Ipak, moram reći da je ovo za veliku brigu, pošto ja ne vidim uopšte alternative za ovakvu vlast. Niti ima opozicije u Srbiji niti u Republici Srpskoj.

  26. @ Tea, Suzana…
    Vi botovi ćete svaku paru koju vam je dao da hvalite njegovo ludilo da vraćate, pa hvalite ga onda bando lopovska! Glasam doživotno za onog ko mi obeća da će i vama suditi, ne samo njima. On će da se vadi na ludilo a vi? Na pohlepu?

  27. Kršenje i prekoračenje ustavnih prava predsednika po svakom pitanju, za vlast je sve spreman da uradi. Ogavno i jadno

  28. Viśe od svih njegovih suludih poteza plaśe me komentari u kojima se narod raspravlja i svađa međusobno kome je potrebnije, studentima ili osnovcima, lekarima ili penzionetima, radnicima ili…..zar ne vidite da je uspeo da nas sve uhvati na to svoje „bućkalo“, da zavadi narod, da nahuška jedne na druge i dok se mi raspravljamo kome viśe treba, a treba svima jer smo svi siromašni, oni samo kupuju vreme da pokradu ili upropaste śta joś mogu, iz čiste zlobe, jer znaju da su gotovi? Pa ko god došao posle njih imaće samo dugove da vraća, ni kamen na kamenu neće ostati za sledećih nekoliko generacija koje to śto je slupao moraju da vrate. I to je uradio svima nama, i đacima i studentima i doktorima i penzionerima…lepo je samo njima i botovima…dok traje.

  29. Pisem vec stoti put vucicu vec neznam kako da te nazovem trazim da ukines vucicevu taksu za tv tu si slagao narod prevario javmo radikal sam od osnivanja iso sam ti na desetine mitinha ukidaj taj lopovluk ja placam mts 4778 din svaki mesec

  30. Ovaj mornar za sve na kraju će ostati samo mali od palube. Lutajući Holanđanjin i proklet od svih.

  31. Gospodin@ Nisi trebao ovo da napises, kakva je budaletina dace i osnovcima po 20.000 dinara iako nemaju pravo da glasaju.

  32. Ovo selisa je novca penzionerima, srednjoškolcima, studentima ćemo skupo platit verovatno otvaranjem rudnika litijuma ubrzo posle izbora

  33. @Tea
    Jesi li se i ti “ obradovao- la“?
    Iole obrazovani znaju uticaj helikopter nivca na inflaciju.
    Radujte se samo…posle cete kukati.Sve ima svoje vreme.

  34. Čije pare deli pred izbore i šakom i kapom i ko će to fa vraća!
    Sramota.

  35. Diplome ne nude budućem doktorima ,ali samo još 10 tak dana ??? Ali ima jedan uslov …..da ne budu jako matori

  36. A uz prijavu deteta roditelj mora da potpise da ce glasati za SNS, inace od Deda Lopuze -nista…

  37. Hajde blizu si, nađi i mene, nisam nezaposlen, nisam penzioner, nisam u javnom sektoru, nemam srednjoškolca, nemam ni novorođenče… Hajde, hajde, prošaraj još malo

  38. Kako će se isplaćivati 10.000 dinara (što je polovina nečije penzije) „svakom detetu koje pohadja srednju školu“ (neki imaju 15,16,17 godina,a bogami i 18 godina i glasači su),a nemaju lične karte ili drugi važeći platni dokument?Da li će isplata ići preko razrednih starešina,psihologa,pedagoga ,direktora …u školi ?Koliko će roditelji moći da kontrolišu šta će maloletna deca uraditi sa tim novcem?Ovo je „izuzetan“ vaspitni potez vlasti ogrezle u razgradjivanju školstva i mentalnog zdravlja svojih podanika (pa nas ne treba da čude stravični primeri svega što se dešava u školama i oko škola).Studenti se ne „potkupluju“ pred izbre jer oni „nisu“ glasači,više dobijaju gradjani Marinkove bare nego oni (toliko o kriterijumu „helikoptera“).

  39. Vraća se ukradeno u takozvanoj vučićevoj pomoći.
    Pa zar ne vidite da Vas trola tako već godinama.

  40. Sta je sa nezaposlenima, zasto i njima nije data neka pomoc, oni nemaju bas nikakva primanja, a treba i oni da zive i prezive ovu krizu, nisu krivi sto ne rade, zasto su diskriminisani, pomislite malo i na njih

  41. Studenti uz studentsku karticu,i njenim povoljnostima DOBIJAJU PO 1000 DINARA,ZNAČI UZ KARTICU ČITAJTE.

  42. Dokle će ovaj predsednik da kupuje izbore.
    Ova država nije normalna. Nema nas na svetu!

  43. Neki njihovi će do izbora dobiti,slikati se i to je to.Ostali će proći kao i penzioneri,njih nekoliko dobili slikali se a ostali ništa.Napominjem da sam se preko portala prijavila za penzionersku karticu u martu i na tom je ostalo.Svaki put sam glasala a sad ću prvi put prešarati listić,jer za sve političare važi parola samo meni i mojima!

  44. Ma da li je moguće, svi nesto dobiju a mi nezaposleni preko 60 god a uz to i bolesni ni jednog dinara.Velika sramota za državu.Nase glasove sigurno nećete dobiti.

  45. Kad će biti nešto za one starije što treba da se prijave za pentiju 30 god god do 34 .

  46. Na portalu Uprave za trezor se, pri pokušaju prijave, dobija sledeća poruka: Пријава за новчану помоћ је престала 20.09.2023. у 24 часа. Prijava za novčanu pomoć u ovom trenutku dakle nije moguća.

  47. Deli sakom i kapom novac koji nije nas, zemlja je u takvim dugovima od kredita da godisnje placamo porez na taj kredit 1,6 miliardi evra

  48. Olicenje bezakonja kriminalne drzave PANIKA nezna gde udara ponasa se kao da je deda ostavio budzet pa deli kako mu se cefne, doveo je drzavu do ivice sunovrata, KOSOVO je ispod zita vec izgubio guslanje da nece nikad priznati je bacanje prasine na vec potpisane saglasnosti….

  49. Deda mraz ne prestaje da deli ovoga puta pare …doduse tokom predhodnih par godina je pocelo i taj trend se nastavlja …pre svakoh izbora pare se dele kao da smo svajcarska …nazalost te pare ce nam doci glave …kad tad mora da se vrate .

  50. Diskriminisani su studenti na privatnim fakultetima. Npr. Visoka skola za menadzment i ekonomiju u Kragujevcu. Akreditovana je. Studenti ipak ne mogu da se prijave za studentsku karticu.

  51. Svaka čast,samo malo je za studente u odnosu na srednjoškolce,oni žive kod roditelja i mladi su za neke novogodišnje proslave,a studenti sa tih 1000 din ne mogu ni autibusku kartu da plate da odu kući za praznike sve sa studentskom karticom.Promijenite to,makar pi pola svima.

  52. Cije su to pare,dijeli se penzosima,đacima,studentima,za sta?Ko to daje Srbiji tolike pare i za sta,a moze li ova pomoc za ove 3 kategorije,opravdati sve sto se radi i sto ce se raditi.Jesmo li prodali i narod i sve zapadu za eksperiment?

  53. Čijim parama pokušavaš da poskupis omladinu sram te bilo?
    Pa njihova deca će vraćati te kredite lopovi jedni

  54. Pokradose silne milione, oprase silne pare od kriminala , jovanjice…..krusika i sad misli da ce narod za neku bedu da se proda da bi oni mogli i dalje da trpaju milione u dzepove .
    Dole tiranin

  55. ZA SVE VAS KOJI SE SADA RASPRAVLJATE O TOME KOME KOLIKO ITD. …
    PALI STE NA NJEGOV OMILJENI TRIK, ON JE NAJVEĆI MANIPULATOR NAIVNIH DUŠA SVIH VREMENA.

    Shvatite već jednom par stvari:
    1) On nema na to pravo, on gazi Ustav Republike Srbije i ruga Vam se svima,
    2) To sve je novac koji je prethodno vama svima uzeo na poreze i još kredite, i
    3) sada tim našim novcem gura predizbornu kampanju za svoju stranku, što je opet direktno gaženje Ustava.

    Ako ni ovo ne razumete, pogledajte sledeće komentare:

    Vera 27. novembra 2023. u 06.18
    Vera 27. novembra 2023. u 06.36

    Lepo je žena napisala da i poslednja budala koje se ovde žali što njoj „nije dao“ to može da shvati.

    ps.
    @Vera
    Ne bi me začudilo da je jedan deo tih koji se ovde kao pitaju kome koliko itd. deo njegovih botina kojima samo podstiče ove naivne i polupismene baš na takve priče… ON je ZLO od čoveka.

  56. @Bokica 27. novembra 2023. u 09.15
    Niste zadovoljni, jel? Vaše pravo.

    Ali u toku je proces koji funkcioniše samo ako se oni koji gaze Ustav i zakone i razbacuju se našim novcem NE budu ponovo izabrani. Ma ko da su.

    Dakle ako niste jedan od plaćenih piskarala kome je zadatak da što više ljudi ubedi da NE izađu na izbore (što je direktno u interesu vlasti), onda ste sa Vašom odlukom samo naivni do bola. I time ćete naneti štetu svima.

  57. A zasto i studenti ne dobiju po.10.000? Sta mogu za 1000 dinara, pa to nema ni za voznu.kartu da dodju kuci za praznike. Sramota, najveca. Znaci, tako se ponasati prema buducim akademskim gradianima ove zemlje.

  58. Пред изборе у век исто деле се паре. Не може пензионер који прима 30000 дин и 100000 тј не треба исто. Треба да буде додатак онима да малом пензијом и ђацима тј свима који немају довољно за основне животне потребе. Фали смо у Комунизму социјализму или капитализму?

  59. Ja sam mislio da smo do sada zaduzili pra pra unuke ali izgleda da sam se prevario sto su izbori blilzi bice zaduzeni ovako Unuci, Pra, Pra, Pra i Pra unuci znaci 5 generacija, masala, napredno, nema sta. Ziveli

  60. Možda je dotični „darodavac“ dobro prepoznao da je „prodaja za tepsiju ribe“ postala omasovljena srpska „sportska disciplina“ i želi da takvo stanje održi „status quo“. Sad cenzurišite komentar zbog „autošovinizma“ kao i prethodne na ovu „sjajnu vest“ zbog radi samo vama poznatih razloga.

  61. Na šta se bacaju pare, pa ima dece čiji su roditelji milioneri, koji potroše te pare na luksuzne stvari i jednom popodnevu dok piju Prime. Pa valjda treba da se pomogne socijalno ugroženim, a ne da se podplaćuju glasači s narodnim parama. Čije ti, bre, pare arčiš? Ko si ti da rasipaš državni dinar?

  62. Deli Ago,koliko ti dra
    go ionako je na lastiš
    što će reći,na državni
    dug.S R A M N O !!!!!!

  63. Bižic Bata ?
    Ne, nije to. Nešto drugo je.
    Al’ da se ne primeti…
    Niko nije razumeo !?
    Alo, alo

  64. Zar je moguce da studentima 1000 din. a srednjoškolcima 10000, stvarno ne znam gde tu ima logike.

  65. Sramota, sraaaamoootaaa! Dokle vise, ima li kraja? Mladi ne podlezite ovim trikovima, vidite gde zivite. Samo kriminalci profitiraj, a skolovani beze.

  66. A deca koja idu u osnovnu skolu…
    Zar i njima ne treba…?!
    Svaki dan im se nesto placa u skoli,svaki dan moras nesto da kupis…
    Nije da se zalim…
    Ali sva deca treba da su jednaka i da imaju jednako pravo…
    Svakom detetu trebaju sveske,peronica,torba…
    Ne bitno srednja skola ili osnovna!
    Svako dete ima svoje potrebe…
    I svako dete treba da se jednako toletise@

  67. Drskost je da zaduzuje drzavu I njen narod a za tako nesto nema nikakvo pravo.Sramota!!!!!

  68. Овај дели ко из хеликоптера наш новац.Које ће ово генерације враћати.?!

  69. Čoveče (iako nisi čovek), idi molim te, sa svim tim „svojim“ parama i nemoj više ništa da nam deliš, niti da nas deliš! Pusti nas više na miru da živimo od svog rada!

  70. Čiveč ( iako nisi čovek) idi molim te! Nemoj ništa više da nam deliš i nemoj više da nas deliš, samo idi ! Pusti nas da živimo od svog rada, mada ti i ne znaš šta je rad!

  71. Ramišljam da ponovo upišem neku srednju školu. Nadam se da penzionerski status neće biti prepreka. Pozdrav za predsenika svih mentola!

  72. Deli brate,i kapom i š
    akom,po principu,“ja
    delim,vi vraćate.“Sa kamatom,deebelom.

  73. I rodjenu decu bi prodao zarad opstanka na vlasti. Ako nekome obraz vredi 1000,00 tj. 10.000,00 dinara slobodno neka glasa za ludaka, ali kada postanete Kinesko ili Arapsko roblje zbog ne vraćenih kredita, biće kasno za kajanje. Vama pseći parizer, crkvica da iz umrete a njemu i njegovoj kliki milioni evra. Zapamtite to im vi omogućujete.

  74. da li ima u ovoj zemlji Srbiji jedan bar jedan čovek koji može da pita merodavne da li sme vučić da deli pare koje nisu njegove kako hoće i čije su pare koje on deli zarad glasova ? da sam završio pravni fakultet ja bi to uradio .

    @Vera
    Još da dodam – bravo Vera !

  75. Srbijo,probudi se! Izadjimo na izbore u sto vecem broju i pokazimo da ove manipulativne metode ne prolaze

  76. drage komšije imate li vi ministra finansija,poljoprivrede ,pravde sporta ….zar baš sve treba ovaj gosp. objavljivati u svoje ime…

  77. Znači njih je najviše istrebio?Zato što ih je najmanje dođe mu najjeftinije da njih potplaćuje. Bole ga brige,napravio saučesnike od svih nas,a vratiti ćemo mi građani

  78. Моја деца нису у септембру добила новац. Сад не могу да се пријавим. Да ли је то уреду???

  79. Deco AV vas sramno ponižava,vaši roditelji moraće to i vraćati.Čovek zadužio Srbiju i samo se nadam da 17.12.23,će biti spas za sve koji žive u Srbiji

  80. Moj sin ima indekse tri fakulteta, dva su u odličnom stanju, gotovo netaknuta, pa me zanima na koliko studentskih kartica ima pravo?

  81. Stare kredite otplaćuje novim,niko ništa ne radi,svi gledaju Miksi i kljunove,sve ima kod Kineza!…

  82. Kskvo smece unistava akademsku misao, i kakvo smece baca nezaposlene odrasle sa fakultetom po ulici, i bez finansinske pomoci?! Lokalno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.