Počele prijave: Kako do 10.000 dinara za srednjoškolce? 1Foto: j. Stanković/Danas

Prijave za pomoć države za srednjoškolce, u iznosu od 10.000 dinara počinju danas.

Naime, učenici se mogu prijaviti za jednokratnu pomoć popunjavanjem formulara koji će dobiti u školi, a koji će škola predati lokalnoj samoupravi.

Kako da se popuni obrazac za prijavu za 10.000 dinara?

Kako je pojasnio ministar finansija Siniša Mali, novac će zatim leći na račun učenika, a ko nema svoj – na bankovni račun roditelja.

10.000 dinara
Foto: K. Bondžulić/Danas

Na obrascu treba da se popune podaci kao što su ime i prezime učenika, ime i prezime roditelja/staratelja/hranitelja, datum rođenja učenika, opština, mesto prebivališta, ulica, kućni broj, podaci o ličnom tekućem dinarskom računu i razred koji učenik pohađa.

@mali.sinisa Sigurno najbolji dan u školi. 😉#srednjaskola #skola #srednjoskolci #prijavise #Srbija #sinisamali ♬ original sound – Siniša Mali

„Ovo je još jedna mera države kategoriji građana koja je do sada možda bila preskočena i isključivo predstavlja pomoć države grupi mladih koja je ostala nepokrivena dosadašnjim pomoćima“, rekao je nedavno Mali.

Naime, u Srbiji ima oko 235.000 srednjoškolaca, što znači da će iz budžeta biti podeljeno oko 2,35 milijardi dinara ili oko 20 miliona evra.

S tim u vezi, Dejan Šoškić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i nekadašnji guverner Narodne banke ističe da iza ovog deljenja novca stoji politički marketing pred izbore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari