Mali: Srednjoškolcima narednih dana po 10.000 dinara, na inicijativu Vučića studenti dobijaju po 1.000 1Foto: Shutterstock / NivCube

Svi srednjoškolci u Srbiji, njih oko 235.000, narednih desetak dana će dobiti po 10.000 dinara, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

„Ovo je još jedna mera države kategoriji građana koja je do sada možda bila preskočena i isključivo predstavlja pomoć grupi mladih koja je ostala nepokrivena dosadašnjim pomoćima“, rekao je Mali za TV Hepi.

On je istakao da je prošle godine mladima od 16 do 29 godina dva puta isplaćeno po 100 evra, potom još 5.000 dinara, da je ove godine majkama dece do 16 godina isplaćeno po 10.000 dinara za svako dete, te da će 30. novembra pomoć biti isplaćena penzionerima po 20.000 dinara i kategoriji socijalno ugroženih po 10.000 dinara dan kasnije.

„Bolje stojimo u ova dva meseca, nijedan od targeta ne ugrožavamo. Imamo pet milijardi evra na računu i zato hoćemo da pomognemo. Do sada nismo ciljali grupu srednjoškolaca, pokazujemo da su nam važni i pokazujemo snagu naših javnih finansija“, rekao je Mali.

Podsetio je da je prošle nedelje pokrenut projekat studentskih kartica koje će biti aktivne od 1. decembra i na kojima će studentima umesto planiranih 500, na inicijativu predsednika države Aleksandra Vučića biti uplaćeno po 1.000 dinara.

On je potvrdio da nijedna investicija nije zaustavljena te da će Srbija ove godine ostvariti rast bruto domaćeg proizvoda od 2,5 odsto dok Nemačka, na primer, već tri kvartala zaredom beleži negativan rast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari