Srpska firma među najbržerastućim kompanijama u Centralnoj Evropi 1Foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Srpska kompanija „Factory World Wide“, koja se bavi izradom softverskih rešenja za domaće i inostrane klijente, zauzela je 6. mesto na ovogodišnjoj Dilojtovoj rang listi najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi (CE Technology Fast 50).

Na ovoj listi su se našli zbog toga što su ostvarili četvorogodišnji rast prihoda od 3.627 odsto u periodu od 2018. do 2021. godine, objavila je konsultantsko-revizorska kompanija Dilojt.

U kategoriji Kompanije u usponu, internacionalna kompanija sa razvojnim centrom u Srbiji – „Bloxico Software Solutions“, koja se bavi autsorsingom i konsultovanjem u sferi blockchain industrije, kreiranjem in-house rešenja kao i blokčejn proizvoda za svoje klijente, zauzela je 9. mesto ostvarivši trogodišnji rast prihoda od 1.152 odsto (2019-2021).

Takođe, u kategoriji Zvezde pozitivnog uticaja (Impact Stars) gde su kompanije koje imaju pozitivan uticaj na društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu i različitost, prepoznate su tri kompanije iz Srbije: „Factory World Wide“, „Foxy Voxel“ i „Joberty Technologies“.

„Prvih nekoliko godina razvijali smo posao u Sjedinjenim Državama, a poslednje tri godine smo strogo fokusirani na razvoj poslovanja u Srbiji. Danas, i dalje na tom putu, sa preko 80 zaposlenih u Beogradu i skoro 20 aktuelnih projekata, stremimo ka istim ciljevima.

Ne planiramo da se ovde zaustavimo, već smo u procesu akvizicije velike kompanije koja je 10 puta brojnija od nas. Sledeći korak za Factory je širenje na evropsko tržište. Ipak, iznad svega kvalitet naših proizvoda, kao i zadovoljstvo i napredovanje zaposlenih ostaju naši prioriteti,“ rekao je Nikola Vučinić, vlasnik kompanije „Factory World Wide“.

Na ovogodišnjoj listi Najbržih 50 Poljska je imala najviše učesnika (17), a sledi je Češka sa 13 firmi.
Među najbržerastućim kompanijama su i osam firmi iz Hrvatske, četiri iz Slovačke, tri iz Mađarske, dve iz Bugarske i po jedna iz Litvanije, Rumunije i Srbije.

Listom dominiraju softverske kompanije sa 33 učesnika, a slede fintek firme, hardverske kompanije, firme iz oblasti medija i zabave i firme iz oblasti zdravstva i nauke o životu.
Najbržerastuće firme u Centralnoj Evropi su fintek kompanije FTMO iz Češćke i PayPO, dok je na trećem mestu firma koja se bavi zdravstvom Multiplex DX.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari