Srpska kompanija dala zeleno svetlo četvorodnevnoj radnoj nedelji 1Foto: ManpowerGroup Srbija

Kompanija ManpowerGroup Srbija od oktobra prošle godine počela je svoj pilot projekat četvorodnevne radne nedelje sa ciljem da manji broj radnih sati dovede do srećnijeg, zdravijeg i angažovanijeg kadra. Tokom pilot projekta sprovedeno je istraživanje, koje je omogućilo da se donese odluka o dugoročnoj implementaciji projekta.

U ManpowerGroup kažu da su se na to odlučili zbog veće motivacije zaposlenih, agilnosti, mentalnog zdravlja, odgovornosti, višeg kvaliteta usluge, bolje performanse i digitalizacije procesa. Rezultati istraživanja i analize u Srbiji tokom pilot projekta ukazuju na veću angažovanost i produktivnost zaposlenih, gde je 90,5 odsto njih izjavilo da su osnaženi da efikasnije obavljaju svoje radne aktivnosti, na bolji balans privatnog i poslovnog života zaposlenih, gde 97 odsto zaposlenih beleži pozitivan uticaj na balans privatnog i poslovnog. Takođe 91 odsto zaposlenih je izrazito saglasno da svoj budući karijerni put vidi u ManpowerGroup u odnosu na 75 odsto pre realizacije pilot projekta.

– U doba kada ljudski kapital postaje sve važniji i vredniji, mi imamo odgovornost da ne brinemo samo o našim zaposlenima i procesima, nego i o zaposlenima i procesima velikog broja drugih kompanija. Radujemo se prenošenju iskustva o projektu četiri radna dana i drugim pravnim licima kako bismo zajedničkim snagama tržište rada Srbije i regiona približili najkonkurentnijim evropskim tržištima – izjavio je Aleksandar Hangiman, partner ManpowerGroup za Jugoistočnu Evropu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari