SSP Knić: Da li ekonomska kriza u Nemačkoj i rat u Ukrajini zatvaraju radnje i povećavaju cene ili nesposobnost lokalnih vlasti? 1Foto: OO SSP Knić

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde iz Knića deli zabrinutost sa sugrađanima povodom sve vece inflacije i lokalnih trgovina koje zbog toga stavljaju katanac na objektima.

– Dugogodišnja trgovinska radnja sa dve prodavnice u Kniću, poznata po povoljnim cenama, ovih dana zatvara radnje. Trgovina „Maksi” u našem mestu smanjuje broj radnika, opredelivši se da više ne prodaje mesne prerađevine na meru, kaže za Danas Nikola Čamparević iz OO SSP Knić.

Po njegovim rečima to ce drastično umanjiti mogućnost građana da kupuju povoljno i na male kolicine, većine njih koji su u malim sredinama, poput knićanske, „jedino i mogli da pazare na takav način”.

On podseća da je Knić u kategoriji nerazvijenih opština sa žiteljima minimalnih i nedovoljnih primanja.

SSP Knić za to krivi nesposobnost rukovodstva opštine da napravi privredni ambijent kako bi se popravio standard građana.

Takođe iz knićanske Stranke slobode i pravde podsećaju da je tamošnje JKP,,Komunalac” Knić je pre nekoliko dana svim građanima koji imaju ,,gradsku” vodu i odvoženje smeća poslao nove, višestruko uvećane racune za komunalne usluge, koje su participirajući u lokalnoj vlasti, odobrili odbornici Skupstine opštine Knić iz sela koja nemaju gradsku vodu.

SSP Knić: Da li ekonomska kriza u Nemačkoj i rat u Ukrajini zatvaraju radnje i povećavaju cene ili nesposobnost lokalnih vlasti? 2
Foto: OO SSP Knić

SSP Knić postavlja pitanje rukovodstvu preduzeća, odbornicima i Nadzornom odboru JKP-a „Komunlac” da li je i to zbog ,,ekonomske krize” u Nemačkoj ili rata u Ukrajini?

– Kod nas se odomaćila teza da je sve poskupelo zbog ove dve situacije u svetu. Zbog toga javno pitamo šta je to stvarno poskupelo da bi ovi računi bili drastično uvećani našim građanima koji se i sada jedva nose sa svim ostalim poskupljenjima na svakodnevnom nivou, zaključuje Nikola Čamparević.

U svom obraćanju javnosti i medijima OO SSP Knića insistira da se građanima tačno pojasni „koje su to nove investicije ili povećanje plata u tom preduzeću” povećale troškove JKP,,Komunalca”, znajući da u ovoj firmi nema aktuelnih investicija niti povećanja plata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari