SSP Novi Sad: Sumnja oko troškova za kovid bolnicu na Mišeluku 1Foto: SSP

Gradski odbor Stranke slobode i prave (SSP) Novi Sad izrazio je danas sumnju da se novac svih građana Srbije ulaže u kupovinu parcela oko kovid bolnice na Mišeluku i komunalno opremanje budućeg “naselja za odabrane” na Mišeluku.

„Kako se približava svečano predizborno otvaranje novosadske kovid bolnice na Mišeluku, tako ubrzano rastu i troškovi njene izgradnje. To je danas bio prinuđen da prizna i vođa režima Aleksandar Vučić u Novom Sadu i da je cena premašila veći kovid objektat u Batajnici i drugi u Kruševcu, ali i da to pravda nesuvislim pričama o većim građevinskim troškovima i dodatnim uslugama kao što je banka krvi“, navodi u pisanoj izavi predsednica Gradskog odbora SSP Novi Sad dr Danijela Grujić.

Ona ukazuje da su „Novosađanima sami Vučićevi tabloididi već otkrili prave razloge povećanja troškova gradnje – informacijama o velikom interesovanju za kupovinu parcela oko bolnice“.

„Naime, postoji osnovana sumnja da se novac svih građana ulaže u kupovinu parcela oko Kovid bolnice na Mišeluku i komunalno opremanje budućeg ‘naselja za odabrane’ na Mišeluku. Stoga GrO SSP Novi Sad smatra da postoji velika dilema da li je Aleksandar Vučić danas posetio gradnju nove bolnice ili zapravo novog zlatnog rudnika za novosadske napredne investitore“, istakla je predsednica novosadskog odbora SSP.

U SSP novog sada smatraju da su „sada još vidljiviji pravi razlozi zašto je režim bahato i bez rasprave odbacio ideju SSP da se privremena kovid bolnica, a buduća Gradska bolnica, smesti u kasarnu dr Arčibald Rajs u Futoškoj ulici“.

„Jer samo ovako su na ‘svoj idealan način’ popunili džepove obe grupe naprednjačkih investitora. Uz sve to, umesto što po običaju svu odgovornost za novi talas kovida-19 prebacuje na građane, jedino nisu odgovorili na prioritetno pitanje: gde misle da nađu više od 1.000 novih medicinara za bolnicu na Mišeluku?“, pita dr Grujić.

Novosađani, navodi dalje ona, „znaju da ovi medicinari ne postoje i zbog toga je veliki strah u Novom Sadu i drugim krajevima Vojvodine kako bahati režim misli da obezbedi normalno funkcionisanje KC Vojvodine i drugih bolnica u Pokrajini, kada veliki deo zaposlenih u njima bude po naredbi Ministarstva zdravlja premešten u novu kovid bolnicu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari