Stara rolna spalila EPS-ovu mašinu od 20 miliona evra

Požar na bageru na kolubarskom kopu "Tamnava Zapad" najnovija havarija u Elektroprivredi Srbije

Ostavite komentar


  1. Zasto se protivpozarni sistem nije ukljucio. Rolna prvo stvara trenje…radnik(bravar) nije kontrolisao, verovatno sedeli i cekali kraj smene.

  2. Ja uopšte ne sumnjam da će ovih 20 miliončeta evrića da iskeširaju građani Srbije. Sitnica, tako se ponašaju vlasnici naših života.

  3. Materijalna šteta se zna, samo traka dužine 200m košta 700-1000$ po metru,a katarka koja se deformisala i pala a koliko vidim to je katarka od 80m košta 100 000 $ po metru, to je samo ono zgužvano sa leve str.slike.

  4. Prosle su samo tri cisterne do Odl4. Cetvrta se zaglavila i sve iza nje na 2 km dalje. Dron je sleteo sa puta 5 km dalje i nije ni video pozara. Svi koji su dosli, dosli su gazeci blato 3 km. Niko ne kaze da su kopali kao ludi i da je presip zagusio. Sonda reagovala. Niko ne kaze da je bagerista forsirao proklizanje trake 5 puta i verovatno spalio gumu na pogonskom bubnju. Da kamere nisu radile i da nije radila pp stanica. Da su rudari forsirali kapacitet po svaku cenu(kao i uvek).Lako se sve utvrdi.

  5. Strucne vodje nas vode pravo tamo gde jedino i mogu. Mi sedimo i gledamo kako nam zemlja propada i kako se poluobrazovani geniji bahate.

  6. Nije stara rolna nego nafta kojom polivaju jalovinu da bi gorela u termoelektranama.

  7. Koliko ja znam na Kolubari se prije 15-tak godina desilo da je kupljena neka oprem koja je tu propadala i propala, jer u stvari nije trebala nizašta. Tamo su u Srbiji stalno neke afere, ima ih dosta, mislim afera.

  8. Kadrovi se postavljaju po poslušnosti kao da se radi o partiji, a ne o struci. Strašno.

  9. Stranacko zaposljavanje traje od ’45 pa do danas, svi su to radili i to je problem svesti ljudi, ne drzave.

  10. Bilo da je do nemara u vezi redovnog servisiranja , kontrolisanja mašina bilo da su u pitanju namjerno izazvane havarije jedno je tačno -sistem je zakazao i to je to.
    Da sad neko zaglavi robije nebi bilo otianja za poziciju koja donosi i odgovornost a ne samo benefite i to bi opet bila pozicija koja je u struci stvar prestiža a ne protakcije.

  11. Nije problem starost rolne već kvalitet kugličnih ležajeva u istoj. Bilo bi lepo znati ko je snabdevač i koje ležajeve po kojoj ceni prodaje eps-u za održavanje rolni i mašina.

  12. Ovo je bruka I sramota sta se radi sa imovinom a narod se dere Kako od drzave tako od epsa.pa dokle vise.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.