Konkurs za srpske startape iz oblasti biotehnologije, medicine i prehrambene industrije 1Foto: Labena

Startapi iz Srbije koji razvijaju projekte iz oblasti biotehnologije, medicine, farmaceutske i prehrambene industrije i zaštite životne sredine mogu se od danas do 15. maja prijaviti na konkurs za učešće u novom startap akceleratoru okviru koga će biti izabrano 40 projekata kojima će 80 međunarodnih eksperata u narednom periodu pomagati da svoju ideju razviju u proizvod, objavljeno je danas.

Kako se dodaje, finalnom selekcijom će biti izdvojeno do 10 rešenja koja će biti predstavljena potencijalnim investitorima.

– Cilj nam je da inovativne ideje i rešenja koja mogu doprineti bržem razvoju u području biotehnologije, farmacije i zdravstva ugledaju svetlo dana, te da se realizuju i koriste u praksi. Stoga želimo da našim znanjem, vezama, infrastrukturom i laboratorijama pomognemo i osposobimo one koji žele da testiraju, razviju i komercijalizuju svoja inovativna rešenja. Možemo im pomoći u povezivanju s fondovima u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama i drugim delovima sveta – istakao je Borut Čeh, direktor kompanije Labena koja stoji iza ovog akceleratora.

Prema rećima, Nedeljka Milosavljevića, kodirektora Labena Ventures-a, pobednicima će na raspolaganju biti „ne samo izvrsni mentori i savremena oprema“, već i konekcije sa potencijalnim investitorima koji raspolažu sa više od 100 miliona evra za ulaganje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari