Šteta od zatvaranja objekata meri se promilima

Kasno donete mere protiv pandemije manje pogađaju privredu

Ostavite komentar


  1. Šta je sa „Ekonomskim Kriznim Štabom“? Zašto ne kapne koja crkavica ugroženim penzionerima?
    Zašto se ne produži Moratorijum na otplatu kredita građana jer radnici u ugostiteljstvu i turizmu su i dalje bez posla a ove mere će dodatno pogoditi zaposlene u domenu usluga.

  2. Sve goli stručnjaci koji su na razne načine veze,korupcije itd došli do diploma.Pa bji su bili“ ekonomisti “ iz 45 bez osnovne škole,izašlih iz šume.Kakvi bre pricenti hoćemo broj u evrima.Ovim vašim stručnjacima kad počnu sa pricentima pitajte ih koliki je procenat kad imate sto i dobijete 10,a koliko imate kad imate hiljadu a dobijete sto.Naravno da je u oba slučaja 10%.Al onaj prvi ima 110 a ovaj drugi 1100 bilo čega.

  3. Računica je ekonomski i više nego tačna, ali objasnite vi tu računicu zaposlenima u ugostiteljstvu. Da li će dobijati plate i „bakšiše“ u promilima manje nego kada rade u punom kapacitetu? Ne gospodo, nego u procentima i to dvocifrenim.

  4. Neki će tavoriti (ogromna većina), neki će crći ( neki su već crkli) neki će se obogatiti…. ukratko sve je normalno kao i uvek. Kao u ratu, kao u miru….

  5. Ови резонују као да је економија њихова, а не ствар људи који у њој учествују, и као да ће штета магично да буде расподељена тако да сви буду закинути за једнак „проценат“, а не да ће неки конкретни људи остати без икаквих прихода, и што је још горе, са упропаштеним пословима у које су годинама и деценијама улагали…
    Економија није социјална ствар!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.