Stotinu izlagača iz Srbije, RS i Rumunije 1

U četvrtak, 3. novembra, u 11 časova u Sportsko-rekreacionom centru ‘“7. juli“ u Paraćinu biće svečano otvoren osamnaesti Međunarodni sajam privrede.

Kako su saopštili organizatori, sajam će ove godine okupiti oko sto izlagača iz Srbije i Republike Srpske, i goste iz Rumunije. Sajam će presecanjem vrpce svečano otvoriti Zoran Lazić, pomoćnik ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike, i Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

Nakon ceremonije otvaranja u hotelu „Petrus“ u 13 časova biće održan okrugli sto za goste i privrednike paraćinske opštine. Teme o kojima će biti reči su Zakon o radu i elektronsko podnošenje prijava za zaštitu intelektualne svojine. Uvodno izlaganje na temu Zakon o radu daće pomoćnik ministra Zoran Lazić. O podnošenju elektronske prijave za zaštitu intelektualne svojine govoriće Jelena Tešić ispred Zavoda za zaštitu intelektualne svojine, najavili su organizatori.
Ovo je edukativni deo programa Sajma namenjen izlagačima, a predstavnici Privredne komore Srbije i Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike se očekuju povodom novih propisa koji se direktno tiču privrede i patenata za rad, kažu iz Opšteg udruženja malih i srednjih privrednika i preduzetnika opštine Paraćin.

Kad je reč o sajmu, posetiocima će se, tokom tri dana, na prostoru od oko 1.700 kvadrata predstaviti oko stotinu izlagača iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, a informativno sajam će posetiti i gradonačelnik Turn Severina, iz Rumunije, zajedno sa privrednicima tog grada.
Inače, za posetioce i izlagače pripremljen je sadržajan program, koji počinje zvaničnim otvaranjem Sajma, 3. novembra, u 11 sati. Ulaz na sajam je za posetioce besplatan, a ulaznice, odnosno vaučere za nagradnu igru, mogu preuzeti na samom ulazu u Halu sportova.

Drugog dana sajma, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, od 11 do 14 sati, biće organizovan i Sajam zapošljavanja. Po programu sajamske manifestacije, poslednjeg dana, 5. novembra, ispred Hale se tradicionalno peče vo na ražnju, izvlačenje dobitnika nagradne igra zakazano je za 16 sati, dodela nagrada i priznanja najboljim učesnicima za 16.30 sati, čime se i zatvaranja ovogodišnji, 18. Sajam privrede.

Uoči otvaranja biće organizovan kulturno-zabavni program, a odmah potom akcija dobrovoljnog davanja krvi za potrebe paraćinske transfuzije.

Cene i nagradna igra

Posetioci će, kao i prethodnih godina, imati mogućnost kupovine po sajamskim cenama, a besplatne ulaznice koje mogu preuzeti na ulazu u Halu koristiće kao vaučere za učešće u nagradnoj igri. Ovog puta nagrade su televizor, laptop i tablet, čije je izvlačenje poslednjeg dana Sajma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari