Stručnjaci: U Srbiji će se prepoloviti rast BDP-a ako epidemija traje do jula

Ostavite komentar


  1. Ova kriza je najveca u novijoj istoriji, posto ima dve dimenzije. Jedna se odnosi na javno zdravlje, a posledica ce biti znacajan broj preminulih I zdravstveno ugrozenih osoba. Posto odrzavanje javnog zdravlja u uslovima pandemije mnogo kosta I utice na prekidanje mnogih privrednih tokova, najveca posledica se seli u drugu, ekonomsku dimenziju. Srbija u velikoj meri zavisi od ino investitora, a u njihovim pogonima ce doci do velikog zastoja. Tako se pored velikih posledica u sferi usluga, doci I do pada industijske proizvodnje. Kada se sve sabere I oduzme, recesija je gotovo izvesna.

  2. Ako se to desi, mrzitelji će se radovati. Biće to njima još jedan povod da optuže Vučića.

    1. Ne, kriv ce biti Djilas jer je pre 8 godina…… Sta je dobro uradio ovaj da mu ne pomenem ime, smanjio plate, oteo penzije, povecao poreze, takse, akcize, i zaduzio zemlju koliko nisu zajedno /tito, milosevic, kostunica i tadic/. Rast BDP-a za ovih 8 g. je bio 1,71. %godisnje.

      1. Dzaba pisete, ko nema sposobnost da razmislja ne vredi…kaze meni bivsa koleginica da je odusevljena sto su uveli policijski cas. Kad mi tel. nije ispao iz ruku.

    2. Mene Vucic ne zanima, osim da se ponisti Briselski sporazum koji je protivustavno sa Dacicem potpisao i da se okupirana teritorija vrati u SBUN, rezolucija 1244. Uopste me Vucic ne interesuje, da li imas mentalnu sposobnost da shvatis da ga ni ne gledam na tv, da mu nema slike u novinama ne bih znala ni kako stari.

    3. Za ovakve likove sve pocinje i zavrsava se Vucicem/SNS! Nemojte mu pridavati znacaj koji on nema i ne hvalite odluke za koje nije nadlezan po Ustavu!

  3. kakva sala
    GDP ce pasti za bar 10% a moguce i 20% i to ako se sve zavrsi do juna
    druge ozbiljne zemlje vec predvidjaju takve podatke. Na primer pad GDP u USA se ocekuje oko 6%, u Australiji 8% …

    samo ce srbija jos rasti za 2% hahahah

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.