Sudovima 400 miliona iz budžetske rezerve

Država mora da izdvoji novac za odštete zbog neefikasnosti pravosuđa

Ostavite komentar


  1. Ova vlada nema 2 grama mozga. Pa zar masnoj guski mazati rep,u sudstvu sede najveci neradnici i profiteri,koji se ubise od trgovine pravdom. To treba sve raspustiti i formirati novo pravosudje. Pa ustavni u proseku nema ni dva zasedanja mesecno a zarade su enormne i pored tezgi koje jos ove sudije imaju.

  2. Sve ove odštete su direktno rezultat rada nelegitimnog predsednika i njegovih desparadosa jer jedini oni imaju uticaj na rad sudstva i donošenje presuda.

  3. Predistrazni postupak po mojoj krivicnoj prijavi trajao je 2 godine. Dva puta Visi sud je odbio prigovor radi zastite prava na sudjenje u razumnom roku, i dve zalbe povodom odbijenih prigovora “ pale“ su na Apelacionom sudu.Uporno se trazi opravdanje za ono sto je tuzilac uradio, citiraju se zakoni, obrazlozenja na 3 stranice, bez odgovora na moje pitanje:: ZASTO SE NE POSTUPA PO ZKP… Sustina sudjenja u razumnom roku je postovanje zakonskog postupka u rokovima iz ZKP, sa implementacijom EU Konvencije za zastitu ljudskih prava. . Kada se tuzilastvo postupi po ZKP, predistraga i istraga traju najduze 9 meseci.Naravno, ivestacenje treba da se obavi u „razumnom roku“. Posle toga, situacija je jasnija,:ima ili nema osnova za sumnju na krivicno delo.Ovako, za ostecenog ostaje sumnja na zakonitost postupka. .

    Znaci, postovanje ZKP je uslov da se postupak , bar u prvoj fazi ne odugovlaci. A znamo da preistrazni postupak i istraga (ukljucijuci i dokaz vestacenjem), spadaju iskljucivo u nadleznost javnih tuzilastva i policije. U tom grmu lezi zec.
    Slavica Dokmanovic, dipl.pravnik u penziji

  4. Da dodam i ovo: Posle odluke drugostepenog suda nema se pravo prigovora i zalbe. Znaci, osteceni ne moze traziti onu famoznu ostetu od EU 300-3000. Niko od gradjana Srbije, ne pise prigovore i zalbe zbog ostete , vec zato sto zeli sudski ishod svog nezadovoljstva.

    Slavica Dokmanovic dipl.pravnik u penziji

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.