Sutra počinje 28. Kopaonik biznis forum 1Foto: FB/ Kopaonik biznis forum (arhiva)

Kopaonik biznis forum biće otvoren sutra i zbog pandemije kovida 19 prvi put će biti održan u Beogradu, u hibridnom formatu.

Tema ovogodišnjeg, 28. Kopaonik biznis foruma „Svet posle kovida 19 – novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja“, posvećena je budućoj ekonomskoj politici i poslovanju posle pandemije.

Na četvorodnevnom skupu, koji organizuje Savez ekonomista Srbije, do 27. maja učestvovaće više od 130 panelista na 22 panela.

Učesnici foruma, kako je najavljeno, biće gotovo svi predsednici privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, ambasadori u Srbiji, kao i regionalni direktori EIB, EBRD, Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, privrednici.

Govoriće i ministar finansija Siniša Mali i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i predsednika Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Najavljeno je i učešće ministarke državne uprave i lokalne samouprave Marije Obradović i ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević, a skup će zatvoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Iz Saveza ekonomista Srbije smatraju da razmena mišljenja i argumentovana rasprava u vreme pandemije mogu da pomognu u koncipiranju buduće ekonomske politike Srbije, s obzirom na to da je, kako je navedeno, pandemija ubrzala sve promene koje je inicirala četvrta industrijska revolucija.

Ukazano je da stručnjaci žele da daju odgovore na pitanje šta treba da uradi Srbija da bi iskoristila šanse za skokoviti rast i razvoj koje ove promene sa sobom nose, kako treba da se promeni tradicionalna struktura srpske privrede koja je bila rezistentna tokom pandemije i jedan od glavnih razloga pada BDP-a za svega jedan odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari