"Sve što su rekli, slagali su - teraju nas kao kučiće": Radnici Fijata ogorčeni na nemar nadležnih, čekaju reagovanje premijerke (VIDEO) 1Foto: Ljiljana Bukvić/Danas

Radnici Fijata, koji danima pokušavaju da pronađu zajedničko rešenje sa Vladom Srbije povodom svog poslovnog pitanja, izašli su danas na ulicu i blokirali put kod Sava centra.

Više stotina zaposlenih uputilo se iz Kragujevca za Beograd, nakon što je premijerka Ana Brnabić odbila da razgovara sa njima, te joj ovom prilikom poručuju da „zna gde može da ih nađe, ako joj je do razgovora“.

Kako sagovornici Danasa ističu, ponude koje su im do sada predlagane jesu neprihvatljive, a veliki deo ljudi proglašen je kao višak, bez obzira na socijalnu situaciju zaposlenog.

„1.600 radnika Fijata je višak, a za to su odgovorni Vlada, premijerka i predsednik. Toliki broj radnika ostaje bez posla, neki imaju decu koja ostaju bez osnovnih namirnica. Radnici nemaju čime da plate račune, da otplate kredite“, kazao je jedan od radnika Fijata.

Kada je reč o ponudi da se posao odvija u inostranstvu, jedan od sagovornika Danasa objašnjava da je to teško izvodljivo i „sramotno“.

„Imam kredite, dvoje male dece, i teraju me da idem u inostranstvo. Kako ja njih da ostavim? Pričaju da su zaštićene grupe sa malom decom, ali za mupkarce to ne važi. I ko ide na veštačku oplodnju, ni to ne važi. Sve što su rekli – slagali su. Terali su nas kao kerove, kao kučiće“, pojasnio je Andrija, jedan od zaposlenih.

Oni dodaju da premijerka treba da se javi i ispuni ono što je obećala.

„Pred svedocima je obećala da će nam dati pismene garancije. Ako to ne učini, nastavljamo dalje“, poručio je učesnik protesta.

Na pitanje reporterke Danasa šta bi to značilo, sagovornik je kazao da „ne može sve da otkriva“ te da ćemo „tek videti šta to znači“.

„Polako, nije ovo jedan jedini dan. Biće još dana“, nagovestio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari