"Sve stoji zbog dva i po dinara": Nastavljene blokade u Novom Sadu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje pod blokadom drže deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada, odnosno do raskrsnice Ulice Modene i Žarka Zrenjanina.

Ulaskom u osmi dan protesta čini se da su bliži postizanju dogovora sa Vladom Srbije tako da za sada nema najava da će se blokada širiti.

Predstavnik poljoprivrednika na pregovorima Mileta Slankamenac sinoć je za 021.rs potvrdio da je plan da se blokade nastave širom Srbije jer sve stoji zbog dva i po dinara.

Kako je pojasnio, sve ostalo je dogovoreno, premije za mleko, moratorijum na kredite, subvencije za naftu, ali da nema dogovora oko cene suncokreta. Ratari su korigovali svoj zahtev sa 75 na 73 dinara po kilogramu, ali im Vlada nudi 70,50 dinara, sa svim manipulativnim troškovima.

Nakon devet sati jučerašnji sastanak premijerke i ratara prekinut je nešto posle 19 časova kako bi poljoprivednici izašli i o rezultatima pregovora obavestili ljude na blokadama.

Kako se čini, predstavnici poljoprivrednika sada čekaju da Vlada Srbije mejlom javi cenu suncokreta, a neophodno je da ta cena bude bar 73 dinara kako bi se postigao dogovor.

Podsetimo da su se protesti poljoprivrednika proširili u velikom broju mesta u Srbiji, dok su u Novom Sadu tokom predogovora u Beogradu poljoprivrednici proširili blokadu na celu Jevrejsku ulicu do Futoške pijace, kao i na Varadinski most, dok su tokom popodneva traktorima delimično blokirali prolazak vozila novim Žeželjevim mostom.

Tokom večeri su se vratili na deo Bulevara Mihajla Pupina i tu i dalje stoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari