Tabaković: Najveći uspeh Srbije na međunarodnom tržištu do sada

Ostavite komentar


  1. Lepa vest..zamenili su skupi kredit jeftinijim…jos bi bilo bolje da nema nikakvih kredita ali, nazalost, ima i to treba vratiti…Tekst je prilicno nerazumljiv, pun nekakvih stranih fraza iz finansijskog sektora…valjda da se citaoci impresioniraju. Dobija se pogresan utisak da se eto, polomise u inostranstvu da kupe nase obveznice zato sto je Srbija stabilna i sigurna…U sustini Srbija nudi obveznice po vecoj kamatnoj stopi (iako relativno maloj) od ostalih. Svet pliva u „jeftinom“ novcu koji negde mora da ide..pa zasto da ne u Srbiju.
    Izuzev dobre ideje da skupi kredit zamenimo jeftinim, nije bas jasno zasto uopste izdavati obveznice…kad je to tako dobra stvar, i kad se prodaju „kao halva“…sto mi to ne radimo vise i cesce…

  2. Naj, naj, naj, i samo naj! Uzleti kosmickih i visina i brzina! Jednostavno, nedostizni smo, pa to ti je! Sve sto drugi rade i postizu obican je „luk i voda“, trice i kucine u poredjenju sa nama…

  3. Pljačkaška privatizacija i prekomerno zaduživanje Srbije su dva najveća zločina prema narodu i državi od 1945. godine i uvođenja komunističke diktature.

  4. Novac u svetu nikada nije bio jeftiniji,čak investitori nude da finasiraju projekte na odloženo plaćanje pod minimalnim uslovima skoro bez kamate neki sitni troškovi.kako opravdavate obveznice iz marta po tako visokim kamatama ,zašto obveznice nisu dostupne svima nego ih kupuje ista klika jer na njih se ne plaća porez na kamatu.Nas u bankama pljačkaju jer ih vi štitite kao nikada do sada……Bolje ćutati nego otkrivati stepen svoje pameti

  5. Evo ga krpi se rupa.u deficitu! Javni dug veći za još 1,2 milijarde evra! A tako nam dobro ide i imamo najbolji ,,negativni rast“ u celom kosmosu, a bogami i šire!
    Nego Cico, jel smo prebacili 30 milijardi javnog duga?

  6. Jorgovanka, nema tu ničega dobrog. Kada se proda rudnik zlata i kada se sa tim parama veštački održava kurs dinara stimulišući potrošnju iz uvoza krah je neminovan.

  7. Ako je tačno, da je Srbija pod do sada »najboljim« uslovima prodala državne obveznice na međunarodnom finansijskom tržištu, postavlja se pitanje, zašto je onda samo pre deset (10) dana na domaćem finansijskom tržištu prodala državne obveznice pod »malo slabijim« uslovima. Naime, Srbija je 10.11.2020. prodala 1.641.577 komada državnih obveznica, nominalne vrednosti 16.415.770.000 dinara, odnosno oko 140 miliona evra, sa kuponskom stopom od 4,5%. Inače, državne obveznice su prodate po stopi prinosa od 4,25% na godišnjem nivo, a na naplatu dospevaju 20. avgusta 2032. godine. Isplata kupona u iznosu od 4,5% vršiće se polugodišnje i to svakog 20. februara i 20. avgusta do datuma dospeća.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.