Tajkuni razaraju srpski agrar

Otvoreno pismo šabačke Inicijative "Selo-grad" predsedniku Vučiću

Ostavite komentar


  1. Ako od drzave ocekujete pomoc… Nacekace te se.
    Udruzite se u zadruge i sami plasirajte svoju robu… Zasto dozvoljavate da se drugi bogate na vasoj muci?

    1. Alo, prijatelju, nemoj da pricas o necemu o cemu pojma nemas! Sta ti mislis, da si najpametniji i da se niko nije setio toga o cemu ti brbljas sad? Kome da plasiras robu i na koji nacin kad ti za to trebaju milion stvari do kojih ne mozes da dodjes jer je drzava povezana sa svime sto ti pise u ovom tekstu. Da li ti znas da za svaku dozvolu, svaki papircic koji moras da imas postoji tarifa kad odes da to pribavis? I onda ti ispadne da trebas deset godina da radis badava da bi to nadoknadio, da ne pricam o drugim stvarima koje se desavaju. Kako me nerviraju „tocila“ koja prvo sto napisu udruzite se i plasirajte. Jeste, kako da ne, bas to tako u Srbiji funkcionise. Prvo treba omoguciti uslove za takav rad i nastup seljaka, sto nikad nece ovde desiti.

      1. Svidja mi se komentar! Ali mozda je Krkobabic pomogao onima koji su osnovali zadruge, raspitajte se, ne daj boze da ne propadnu kao onaj zeleni plan.
        inace, koliko se kod nas vodi racuna o poljoprivredi vidim iz recenice da subvencuje za bikove kasne GODINU DANA a da je opredhodna vlast( u doba ek. krize, dodajem ja) unapred placala.A na sledecoj strani citam da Vesic raspisuje konkurs za jarbol, kao da gosti ne znaju gde su dosli nego moraju da procitaju na bilbordu. Blago onom ko ce dobiti pare, lagasan posao!

  2. E pa gospodo seljaci , gazde poštovane , to ste hteli , to ste i dobili – kapitalizam . Čudim se Danasu da sebi dozvoljava pežorativan izraz ,,Tajkuni“ kada su to biznismeni , preduzetnici koji su u našem i evropskom kapitalističkom sistemu nosioci razvoja , bez njih ljudi sa sela ne bi imali šta da jedu , bez biznismena njihove bi njive ostale nezasejane , njihova stoka neoplodjena . Zato poštovane seoske gazde bolje se odmah izvinite biznismenima koji su zbog vašeg dobra rešili da udju u poljoprivredni biznis i umesto prenemaganja guglajte najnovija dostignuća u poljoprivredi posebno stočarstvu kako bi ste neophodna digitalna znanja preneli na vaše bikove . Kapitalizam ne trpi neradnike

    1. …a srpski izraz,za tajkune ( preuzeto iz Hrvatskih medija…?! ) je -lopurde…!! I tebra Soldo,ne zavitlavaj,na izbegloj, srbskoj osnovi…

  3. Nije samo u pitanju prosperitet poljoprivrede nego i opstanak sela a time i Srbije, ali je vlast nesposobna da se suprotstavi lobijima, tajkunima pa i mafiji koja hara srpskog seljaka isto je i u vocarstvu i u drugim granama poljoprivrede.

    1. Ne botuj!
      Kako ta tvoja ‘Vlast’ moze u tome da se suprotstavlja samoj sebi? Jel’ ta ‘Mafija’ izasla iz ‘Svemirskog Broda’ u Srbiju? Zar ti ‘Tajkuni’ nisu upravo braca, roditelji, kumovi i familija te ‘Vlasti’?! Kada srusis jedne, nestace i drugi. To je sve jedno isto.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.