Taksisti: Država mora da određuje cenu da bismo mi bili uspešni

Novi protest taksista uz zahtev da ih vlast zaštiti od konkurencije

Ostavite komentar


  1. Brate mili, ovaj misli da je Tito živ. Još uvek živi u samoupravnom socijalizmu.

  2. Taksisti su kod nas razmaženi i povlašćeni. Zašto bi država brinula o njima i njihovoj zaradi, kao i štitila ih od konkurencije ograničenjem broja taksista ili jedinstvenim cenama kad tako ne brine o privatnim preduzetnicima ostalih zanata, kad tako ne brine o seljacima, o zaposlenim u privatnim fabrikama…. Mislim da je realno da im država obezbedi subvencije na kupovinu automobila na svakih 10 godina i da im to isplaćuje u ratama u tom istom periodu ili im umanjuje poreze i doprinose…

  3. Nemam nista protiv da podignu cene voznje koliko god hoce, ali prvo da plate sve sto duguju drzavi. I da ne ocekuju da im drzava resi nedostatak musterija sa novim cenama!

    1. Prvi taksista na listi najvecih duznika u Srbiji je na 700 mestu. U novembru 2019 nece biti vise taksista duznika.

  4. E baš svašta. Treba da se da cena usluga preko koje se ne sme ići a ako će neko da vozi i za 1 dinar neka vozi. Zašto se onda i poljoprivrednicima ne utvrdi ispod koje cene ne sme da se otkupljuje njihova roba?!

  5. Biće onako kako taksisti budu hteli jer može im se kao i svuda u svetu, tako da džabe se bunimo jer niko ne želi problem sa taksistima jer iz tog problema se lančano nadovezuju drugi problemi i eto glavobolje za onog ko je u tom trenutku na vlasti…..

  6. „A kada padne kiša ne možete da nađete taksi.“ Pa taksi nije kišobran koji košta 150 dinara i koji možete da nosite u džepu. Po proceni gospodina Gajića bi, verovatno, trebalo da bude 100 hiljada taksija, za svaki slučaj ako padne kiša. E sad’ ako kiša ne pada oni neka vide šta će da rade. Mogu da heklaju ili štrikaju eventualno? Svi znamo da zemljotres ruši kuće ali malo ih se gradi da budu otporne. Zato što je to SKUPO! Toliko o njegovoj proceni.

  7. Bice zanimljivo videti efekat uberizacije u Beogradu. Hiljade vozaca iz svih krajeva zemlje dolazi svojim.kolima da se voze po centru grada, krugovima bolnica, trznuih centara, aerodroma i svih vec zagusenih ulica u nadi da ce zaraditi neki dinar. Vec vidjen scenario i naknadna kajanja ali posle je kasno kao sto narodna uzrecica kaze.

  8. Steta je da je i Danas poceo da pise napamet bez prethodnih provera cinjenica iznetih u tekstu.Laz je da taksisti duguju 243 miliona evra poreza jer bi to znacilo da 7000 taksista duguju po 35000 evra sto je abnormalno i nemoguce.List Danas suvise cesto objavljuje clanke u korist firme cargo bez prethodnih provera.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.