Tanasković: U naredne dve godine navodnjavanje 100.000 hektara u Vojvodini 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS

Ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jelena Tanasković razgovarala je danas sa direktorom JVP Vode Vojvodine, Srđanom Kruževićem o investicijama u navodnjavanje oko 100.000 hektara.

„Fokusiraćemo se na poljoprivrednike u Vojvodini i na sistem za navodnjavanje i elektrifikaciju polja na ovom području. Plan je da se u naredne dve godine realizuje navodanjavanje za 103.000 hektara“, rekla je Tanasković, a saopštilo to ministarstvo.

Kružević je rekao da mu je posebno drago što je Tanasković „spoznala potrebu da se borimo i protiv suša, a ne samo protiv visokog vodostaja i poplava“.

„Bilo je od ključnog značaja prepoznati problematiku suše, koja nam je u prethodnom periodu zadala veoma teške udarce i upravo zato investiramo u tom smeru“, rekao je Kružević.

Prema njegovim rečima, ove godine će se otvoriti i nova tranša Abu Dabi fonda, a u narednim godinama „svedočićemo i prevlačenju voda preko Fruške gore prema Sremu“.

„Ovo je ozbiljan poduhvat i kada se taj proces navodnjavanja na Fruškoj gori završi svedočićemo jednoj novoj epohi u JVP Vode Vojvodine“, zaključio je Kružević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari