Telekom grabi ka duopolu sa SBB-om

Nakon novih akvizicija Telekoma, zajedno sa SBB-om kontrolišu 87 odsto tržišta kablovske televizije

Ostavite komentar


  1. Dajte ljudi prenesite celu istinu…
    Posmatrano iz ugla Telekoma cena plaćena za „Kopernikus technology“ je realna, manje od 1.000 evra po korisniku.

    Nekoliko meseci ranije, američki fond KKR je prodavao SBB; kupac, engleski investicioni fond platio je 2,6 milijardi za 1,8 miliona korisnika u regionu. Dakle 1.470 evra po korisniku.

    Uzgred, mada je prodat za dobre pare, SBB je po završnom računu 2016. godine ispoljavao gubitak, a lane je ostvario tek pet i po miliona profita.

    2017. godine „Kopernikus technology“ je prihodovao 17,3, a profitirao 1,5 miliona.
    Očito, dobit nije jedino merilo kada se prodaje operater.

    1. SBB, kompanija koja posluje u Srbiji, je placena 600 miliona. Da, vrednost transakcije je 2.6 milijarde, ali zajedno sa trzistima u BiH, Hrvatskoj i sto je bitnije – Slovenija. Jes’ neko ce da 2 milijrde za trziste u Srbiji…pa nije to Telekom i Kopernikus – prevara… SBB je po korisniku platio oko 850 evra, a ostatak je placen za…da li ste culi za SBB servere u Sloveniji? Vidim da niste, zato i lupate…

      1. Nije tesko biti fin, malo kulture u obracanju nije na odmet.
        Ako govorimo o regionu malo mi je cudno da je za SBB u Srbiji dato samo 600 miliona, najveca smo zemlja u regionu, najvise korisnika…al nema veze ni to, razlika od samo ~150 e po korisniku za firmu koja je ostvarila dobit i one koja nije i nije velika razlika…

  2. Nije duopol nego monopol samo ako se kapital dogovori. A sto se tice prodaje prodali bi vi samo da ima ko da kupi , a expertu Ljajicu bi to bila treca prodaja Telekoma.

  3. Na sta je drzava spremna zbog jedne televizije koja nije po njihovom ukusu. Naravno, u pitanju je N1

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.