Telenor: Transakcija ne utiče na korisnike 1

Generalna direktorka Telenora u Crnoj Gori Sandra Štajner ocenila je danas da transakcija, kojom je češka PPF grupa postala novi vlasnik te kompanije u Crnoj Gori, neće uticati na korisnike tog operatera i lokalne partnere, prenosi RTCG.

Štajner je rekla da će kompanija i lokalni partneri nastaviti da rade kao i do sada i ostati posvećeni pružanju konzistentnih i kvalitetnih usluga svojim korisnicima.

Prema nezvaničnim informacijama, PPF grupa je u vlasništvu najbogatijeg Čeha Petra Kelnera. Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom u vrednosti od 2,8 milijardi evra.

Transakcija uključuje mobilne operacije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji i provajdera tehničkih usluga Telenor Common Operation (TnCo), koji su u vlasništvu Telenor grupe.

Štajner je istakla da Telenor već 21 godinu u Crnoj Gori predvodi razvoj tržišta telekomunikacija i održava poziciju lidera.

Grupa PPF ima jasan cilj za razvoj telekomunikacionog portfolija, a Telenorovo poslovanje u regionu centralne i istočne Evrope ključno je za njegovo ostvarenje, rekla je Štajner.

Ranije danas objavljeno je da je Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom u vrednosti od 2,8 milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari