Temelji za ambulantu u Jevremovcu 1Foto: Dejana Majstorović

Na prvom neposrednom izjašnjavanju koje je organizovano prošlog decembra, meštani Jevremovca su odlučili da više od dva miliona dinara, koliko su imali od povraćaja poreza na imovinu, utroše na izgradnju ambulante u centru Jevremovca.

U ponedeljak je počelo izlivanje temelja, pa je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović razgovarao sa meštanima i predstavnicima Saveta MZ i kazao da je izgradnja ambulante jedna od najoriginalnijh ideja na prošlogodišnjem neposrednom izjašnjavanju građana.

– Različite su potrebe i najbolje je da ljudi koji žive u jednom mestu odlučuju sami na šta treba da se troši novac, kao što je primer u Jevremovcu, gde je izglasano da se sva sredstva opredele za gradnju ambulante. Realizacija svih izglasanih projekata je u toku i do kraja ove građevinske sezone svi će radovi biti završeni – rekao je gradonačelnik i pozvao sugrađane da se upišu u spiskove za novo neposredno izjašnjavanje u septembru.

Predsednik Saveta MZ Milan Vasić podsetio je da je gradnja ambulante bio jedini predlog Mesne zajednice: – Meštani su podržali ovu ideju. Stara ambulanta je u lošem stanju i loši su i uslovi u kojima rade doktor i medicinska sestra, a lekar ima više od 1.500 otvorenih kartona. Gradnjom nove ambulante neće biti rešen samo problem zdravstvene zaštite nego ćemo prostorije u kojoj se trenutno nalazi ambulanta adaptirati za potrebe predškolskog obrazovanja i proširiti vrtić. Ponosni što ćemo ove godine upisati dva odeljenja prvaka i što je u Jevremovcu više dece.

Vrednost radova prve faze je približno dva miliona dinara, a 60 dana je ugovoreni rok za završetak radova koji podrazumevaju izgradnju objekta i stavljanje krova.

– Očekujem da se na predlog Saveta MZ izglasa nastavak izgradnje ambulante. Druga faza radova su instalacije i stolarija – kazao je Vasić, uz uverenje da će do leta 2019. imati novu ambulantu.

Meštanin Jevremovca i odbornik u Skupštini Šapca Milan Gajić ponovio je da stanovnicima ovog prigradskog naselja mnogo znači ovaj projekat, ali i ideja da sami odlučuju kako da se troši novac od poreza na imovinu prikupljen u njihovoj mesnoj zajednici: – Kada počnu radovi i kada se vidi da se nešto gradi u centru, čak i oni koji nisu imali veru u ideju neposrednog odlučivanja pristaju da učestvuju u predlaganju i daju svoje ideje.

Na ovogodišnjem neposrednom izjašnjavanju MZ „Jevremovac“ raspolagaće sa 4,6 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari