Teorija zavere kao amnestija za nesposobnost uprave EPS-a

Stručnjaci odbacuju spekulaciju predsednice Vlade Ane Brnabić da je za prekid proizvodnje u termoelektrani "Nikola Tesla" kriva sabotaža

Ostavite komentar


  1. Nije ni pecenje prasica jednostavan posao, pa ako se istovremeno 6 prasica u pecenjari prepece i ne formiraju hrskavu koricu na vreme, onda mirise na sabotazu ili potpunu nestrucnost direktora pecenjare, svako iz struke to zna. Pecenje mesa i uglja su srodne delatnosti i jednako kompleksne, zato u njima rade najstrucnije osobe.

  2. Poslednjih pet godina poslovodstvo je izmenama u sistematizaciji zamenilo stručnu radnu snagu sa onima koji imaju „opštu“ kvalifikaciju, uglavnom u Kolubari i Kostolcu, i sad se pitaju zašto se desio kolaps!!!!

  3. Da je sabotaza jasno je iz dijagrama proizvodnje koje EMS objavjuje. Tri meseca pre incidenta tj sabotaze sve vreme Termoelektrane rade sa 2800-3000 MW, a id pte neki dan takodje svakodnevno.
    Pa kako to onda nema uglja. Ima ga i biće ga i dalje.
    Ali naravno da je moguce da neko te kriticne noci u okrilju mrska i vejavice, otkopa medjuslovnu jalovinu, otpremi do bunkera elektrana i izazove zastoj svih osam blokova.

  4. Samo struka spasava, strucni ljudi na svako mesto a ne politicki kadrovi. Nije to samo u Elektroprivredi, svugde je to tako. Propast kompletna, sve privatne fakultete ukinuti, tamo se ne uci nista vec se kupuju diplome. Vojska na celo, da se uvede rad i red, samo vojska moze da nas dpase, kod njih se zna ko gde pripada.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.