"Tesla" povlači više od 320.000 automobila u SAD, istraga otkrila anomalije tokom "buđenja vozila" 1Foto: EPA-EFE/Alex Plavevski

Zbog mogućnosti da zadnja svetla povremeno otkazuju, kompanija „Tesla“ povlači više od 321.000 vozila u SAD.

Kompanija koja proizvodi isključivo električne automobile u petak je već u Americi opozovala skoro 30.000 modela „iks“ zbog problema koji mogu da dovedu do nepravilnog aktiviranja vazdušnog jastuka suvozača, što je „Tesli“ oborilo akcije na berzi za skoro tri odsto na gotovo dvogodišnji minimum, prenosi RTS, pozivajući se na Rojters.

U izveštaju koji je prenela američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na auto-putevima (NHTSA), Tesla je naveo da povlačenje vozila zbog zadnjih svetala obuhavata oko 2.023 vozila modela „tri“ i isto toliko modela „ipsilon“.

Kako je kompanija sa sedištem u Teksasu istakla, bežično će ažurirati softver na vozilima kako bi se problem rešio, ističući da nema izveštaja o tome da li je bilo nezgoda ili povreda u vezi sa ovim opozivom.

Navodi se da je opoziv usledio nakon pritužbi kupaca, uglavnom sa stranih tržišta, zbog tvrdnji da zadnja svetla vozila ne svetle.

Istraga je otkrila u retkim slučajevima svetla mogu povremeno da ne rade zbog anomalije koja može lažno registrovati kvarove tokom procesa „buđenja vozila“, dodaje se u saopštenju kompanije.

„Tesla“ je dosad u 2022. godini prijavio 19 kampanja opoziva u SAD koje obuhvataju više od 3,7 miliona vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari