Tokom septembra Er Srbija prevezla više od 450 hiljada putnika 1Foto: Dušan Atlagić

Er Srbija je tokom septembra, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 456.790 putnika, što predstavlja povećanje od 43 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno rast od 40 odsto u odnosu na do sad rekordnu pretpandemijsku 2019. godinu. Sa sva tri međunarodna aerodroma u Srbiji, nacionalna avio-kompanija obavila je čak 4.628 letova, što je 33 odsto više nego u septembru 2022. godine i 29 odsto više

Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije izjavio je da su u godini u kojoj kompanija obeležava deceniju poslovanja pod tim imenom postavljeni visoki ciljevi.

– Iz meseca u mesec, uspešno smo ih ostvarivali i premašivali sopstvene rekorde po broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Taj trend se nastavlja i u septembru, kada smo, po prvi put u istoriji Er Srbije, prevezli više od tri miliona putnika u toku jedne godine. U istom tempu nastavljamo i u mesecima koji su pred nama, a pored jačanja kapaciteta naš najveći fokus je stalno podizanje kvaliteta usluge. Proteklog vikenda otvorili smo novu poslovnicu u TC Galerija, a za naredni period pripremili smo još niz aktivnosti, za koje verujemo da će obradovati naše putnike – istakao je Marek.

Najpopularnije destinacije u septembru ove godine u regionu tradicionalno su bile Tivat i Podgorica. Kada je reč o zapadnoj Evropi, putnici su najviše putovali do Ciriha, Pariza, Amsterdama i Rima, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi Er Srbije bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone. Od prekookeanskih destinacija, Njujork spada među prvih 15 gradova po broju putnika tokom pomenutog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari