Torlak van igre i za uslužnu proizvodnju vakcine

Najava predsednika da će do kraja godine Srbija nabaviti bar milion doza vakcina otvorila pitanje njihovog dobavljača, ali i cene koju ćemo morati da platimo

Ostavite komentar


  1. Torlak, primer kako smo u trsnziciji uspeli da unistimo ono sto je vredelo.
    Unistitelji, tvorci ekonomske tranzicije i tvorci zakona imaju svoje ime i prezime, jos uvek su medju nama sa svojim milionima!

    1. Očigledno je da „nezavisnim“ medijima, a tu spada i Danas, ne odgovara da pišu o tome. Možda je neko njima blizak umešao prste u uništavanje Torlaka.
      Marinika ništa ne govori o tome, znači nisu radikaljerosi krivi.

    2. Pa šta? Važno je samo da smo se otresli crvene petokrake i postali četnici.

  2. Torlak je do 2000tih bio respektabilna ustanova. I pored svih sankcija, bede i nemaština, pratila su se svetska dostignuća i proizvodile sve potrebne vakcine. A onda su došli Đinđić i demokratija. Kad su rasturili jedan Genex, IMT, Zastavu, 14 Oktobar i hiljade drugih firmi tako da danas ne proizvodimo ni čačkalice, pa što ne bi i jedan Torlak ? Ali zato Mišković i razni partijski Miškovići pune džepove. Odvratno. Bog me prokleo da sam živeo i malo radio u pravoj državi a onda me dočekalo da ću penziju dočekati u ovom abortusu od „države“.

  3. Tako nam i treba kafa smo obicne protuve. Licno znam nase ljude koni su za saku evra i msraka radili na tome da se Torlak unisti.

    1. Ništa čudno ako se zna ko je na čelu Torlaka. Koliko znam, gđa je fizioterapeut! Tako SNS nagrađuje svoje, nije važno da li su sposobni da odrađuju pisao. Pa otkako je dotična na čelu, objavite koliko je stručnjaka napistilo Torlak!

      1. Još gore od toga, upravnica Torlaka je doktor nečega što se naziva „socijalnom medicinom“, granom medicine koja se bavi teorijskim uslovima za razvoj i širenje bolesti usled neadekvatnih uslova života i ishrane. Znači, nije sposobna ni injekciju u zadnjicu da ubode.

  4. Virus za koji mnogi tvrde da je napravljen u laboratoriji. A sada ce farmacija da zaradi milijarde. Cista slucajnost, zar ne?

  5. Ne treba nam Torlak.
    Lakse se krade kupovinama vakcine,nego PROIZVODNJOM.
    Zasto Minisrarstvo ne kaze koliko NASIH PARA CE MO DATI ZA VAKCINE?
    Koliko su kostali respiratori PREDSEDNICE?
    DA LI STE ISPITALI JAVNO MNENJE ,KOLIKO GRADJANA VAM VERUJE I SPREMNO JE DA SE VAKCINISE?
    DA LI CEMO SPALJIVATI NEUTROSENE VAKCINE ?. ,Da li CE TE PRIMENITI USVOJENI FASISISTICKI ZAKON PRISILE ,OTIMANJA DECE,NEMOGUCNOST ZAPOSLENJA,ODLAZAK U BANKE ….???
    Gradjani ispruzite ruku,loncar ,kon i predsednik. brinu za ostalo?

  6. Zašto Danas ne objavi potpunu priču? Kada je Torlak „rasturen“, ko je tada bio premijer i ministar zdravlja?
    Sve više ličite na medije pod kontrolom SNS-a. Objavljujete samo što vama i vašim finansijerima odgovara.

  7. ,,Torlak“ kao institut mora da ispunjava neke uslove da bi to bio a jedan je i odredjeni broj visoko kvalifikovanih odn doktora nauka. Koliko ih je tamo ostalo a koliko je otislo poslednjih desetak godina?

  8. Većina vakcina je bezopasna jer se ubacuje samo genetski zapis koji treba da pokrene imuni sistem.Znači vakcina ne ubija viruse već diževuxbunu telu da reaguje odmah.Kod Sputnjik V je opet ti da daju živ virus kovid 19 koji je navidno dekodiran tj izmenjen mu genetski zapis.Sve brojeve što objavite umanjite za 50% jer za sve vakcine je obavezno dve doze u roku od 21-30 dana.Jedna doza nije sposobna za bilo šta.Ova prva vakcina koju smo kupili ide iz bivše laboratorije Plive u Hrvatskoj.Ona će biti za region Balkana s ibzirom da Pfizer vakvina i na -80° može trajati max 5 dana.

  9. Čekaj malo, kako sad „Torlak van igre“?!!
    Dobro se sećam kako je marta meseca Lončar ponosno izjavljivao da ćemo mi napraviti vakcinu, dodajući „ako treba“, verovatno zato što je onda predviđao da ćemo se toliko dobro nositi s pandemijom, da nam vakcina možda čak neće ni trebati. Kad ono, međutim…

  10. Mislim da je najsmislenije vakcinisate one koji idu na pričest, opijaju se po kafanama, splavovima, one koji vežbaju bez maske po teretanama…vakcinišeš one koji ne razmišljaju hoće li svojim nemarom ugroziti ostale i onda smo svi zaštićeni.

    1. Vas bezumnike i praznoglavaca i ne treba vakcinisati. Vama su i te kako spržili mozak pa zujite ko muve bez glave. Ovoliko debila ni ova zemlja ne može da ponese više.

  11. Otkud kupovina vakcine, kada smo u Martu dobili obecanje prvorodjenog da cemo NAPRAVITI SOPSTVENU VAKCINU. To je kao i vecina obecanja samo lepa laz koja lepo zvuci

  12. ocvigledna je fantazija da ce fajzer i moderna isporucivati vakcine pre nove godine. svako pametan bi video da od toga nema nista. smeo bi da se kladim na to sa bilo kim. naravno nesposobno rukovodstvo ove zemlje prica bajke narodu. a toralk su prvo unistavali zuti 12 godina a nakon toga napredni osam godina i nije ocigledno ni za sto. sposobni ljudi odose u inostranstvo. ostali uvlakaci i neznalice koje nisu u stanju da naprave nista. osim da uniste sve cega se dohvate.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.