Od nedelje 1. aprila Autobuska stanica Ćuprija zatvorila je svoje rampe za autobuse Niš ekspresa jer taj prevoznik odbija da plaća stanične usluge.


– Iako postoje tri pravosnažne sudske presude o obavezi Niš ekspresa da nam isplati dugovanja, to preduzeće i dalje odbija da to uradi. Oni nam duguju 4,2 miliona dinara za neplaćene stanične usluge te nam nije preostalo ništa drugo nego da njihovim autobusima onemogućimo ulazak na stanicu. O tome smo obavestili sve nadležne organe. Takođe, obavestili smo ih i da autobusi Niš ekspresa krše propise jer prijem i iskrcavanje putnika obavljaju van stanice koja je jedino predviđeno mesto za takvu aktivnost – kaže za Danas Miroslav Pešić, direktor Autobuske stanice Ćuprija koja je u vlasništvu preduzeća u restrukturiranju Velmortrans turs.

Naš sagovornik se nada da će problem biti rešen i svoj optimizam zasniva na informaciji koju je dobio iz Ministarstva infrastrukture da će se nadležne inspekcije pozabaviti činjenicom da Niš ekspres ne plaća stanične usluge.

– Zabrana ulaska vozila Niš ekspresa na našu autobusku stanicu će trajati sve dok se ne nađe adekvatno rešenje. Naime, odbijanje Niš ekspresa da plaća stanične usluge ometa naše poslovanje i egzistenciju zaposlenih i to su upravo i razlozi zbog kojih smo se odlučili na mere koje primenjujemo. Nedavno sam „išao na noge“ poslovodstvu Niš ekspresa kako bi rešili problem koji postoji, ali nisu hteli da me prime i saslušaju. Mi jesmo za dogovor. Neka Niš ekspres plati deo dugovanja, odnosno neka plati stanične usluge po onoj ceni koja je odobrena Autobuskoj stanici Ćuprija. Kada je reč o ostatku duga koji potražujemo mi ćemo se za njega izboriti na sudu – kaže Pešić.

Podsećamo, Velmortrans traži da Privredna komora Srbije pokrene proceduru za izmenu opštih uslova poslovanja autobuskih stanica koje ne bi diskriminisale male tranzitne stanice poput ćuprijske. Autobuska stanica u Ćupriji ima obavezu da formira najnižu cenu usluga, ali zaposleni tvrde da sa brojem autobuskih prolaza i putnika koji koriste perone, ne mogu da finansiraju sve troškove održavanja objekta. Zbog toga odbijaju da prihvate tu cenu, zbog čega su i došli u sukob sa Privrednom komorom Srbije i Niš ekspresom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari