Na imanju Podunavlje u Čelarevu u toku je izgradnja nove hladnjače u koju će kompanija Delta agrar uložiti šest miliona evra. Nova ULO hladnjača imaće kapacitet od 6.500 tona, a završetak radova planiran je za avgust.

Njenom izgradnjom ukupni kapacitet skladištenja na imanju Podunavlja dostići će 13.000 tona i to će biti najveća hladnjača i voćnjak u jugoistočnoj Evropi. Na jučerašnjem susretu sa novinarima iz Delte su poručili da bi doprinos za rešenje problema nezaposlenosti u Srbiji bio angažovanje što većeg broja individualnih proizvođača u porodičnih gazdinstava u proizvodnji jabuka.

– U biznisu je nateže obezbediti tržište, a za jabuke je plasman već osiguran. Delta agrar je uspeo da osvoji tržište Rusije kao najvećeg potrošača voća i da na tom prostoru izgradi brend srpske jabuke. Zahvaljujući dugogodišnjem prisustvu u tom regionu, Delta ima mogućnost da u Rusiji, ali i skandinavskim i drugim evropskim zemljama plasira nekoliko puta više jabuka nego što se do sada izvozilo – rekao je predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković.

Voćnjak na imanju Podunavlja u Čelarevu trenutno se prostire na 400 hektara i do sada je u njega uloženo oko 30 miliona evra. Po završetku kompletne investicije imaće površinu od 600 hektara i dve hladnjače kapaciteta 13. 000 tona čime će ukupna vrednost ulaganja dostići 50 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari