TS: Prema zvaničnim podacima cena izgradnje kovid bolnica oko 60 miliona evra

Ostavite komentar


    1. Znači da su za vrednost mosta na Adi mogli sve sa krađom izraditi 9 bolnica? A nisu ni jednu? Samo pitam.

  1. U normalnim državama znalo bi se gde je svaki dinar potrošen i zašto. Kod nas predsednik izađe pred kamere i pun sebe priča kako se grade bolnice. Kao da troše novac iz svog džepa. Kao oni respiratori. Nemojte me pitati kako sam ih nabavio. Kako? Platio novcem poreskih obveznika.Ili obećao nešto što će na kraju opet građani Srbije nekako platiti.

    1. Pisao sam konentare o ovome, ali uz postovsnje onoga sto je rekao predsednik. Izjavio je na RTSu da je cena kvadrata u Batajnici 1170 eura. Ako je toliko i u Krusevcu, cena za obe bolnice je 36.6 miliona eura. Oprema u Krusevcu.je 9,5 miliona, a za Batajnicu nisam cuo njegove izjave. Prema tome, ukupno je dato 45,1 milion eura. Opremanje Batajnice je preko 50 miliona eura. Ili je to opremanje Batajnice plus bate, seke, skolovanje dece od Malog za 30000 eura.godisnje, plus Vuljnova tetka..
      Takodje , frljanje sa ciframa pokazuje zasto imamo najmanji pad BDP a u Evropi. Vucko zamisli cifru, a Zavid za statistiku to realizuje, kad vec privreda ne moze. Jedna visoka pec ugasen a u Smederevu od jula ( 80000 tona celika manje mesecno), Fijata nema nigde, pad od vise milijardi u izvozu i uvozu, cak ke i gradjevina pala 18% u trecem kvartalu….
      Poljoprivreda opet rekordna, navodno, ali su cene pale….
      Turizma nigde, tranzita nigde, cak je i cena benzina pala drasticno iedno vreme, a i mnogo manje se kupovalo goriva i od nasih i od strakih, nedoslih, turista….
      Avio saobraćaj napravio gubitke,.a i nije ga bilo, industrija u padu… Jedino sto radi je gradjevinarstvo i najave metroa….
      Pa.gde smo namakli tolike nedostajuce milijarde?
      U.masti predsednika i realizaciji statisike

    1. A da li je za iste novce bolje izzgraditi cetiri, ili dve bolnice? Ajde kad si vec toliki mudrac, odgovori na ovo. Ne znam u kom delu teksta si zakljucio da bolnica ne treba biti izgradjena? I kako je moguce da se uvek uhvatite za ono sto nije poenta.

  2. Ja vidim dva moguća razloga za razlike u brojevima:

    1. 60 miliona je čisti iznos (mada mi i to izgleda malo mnogo za montažne objekte), a ostatak je ugradnja raznih bata, seka, teta, tata, kumova, zemljaka i ortaka i drugih gladnih krokodila. Ne, 40 milona nije mnogo za taj deo, ako se radi po sistemu „pola pije, pola Šarcu daje“ i sasvim se lepo uklapa sa 60 miliona.

    2. Tih 100 miliona je samo broj koji je Vučić izvalio u trenutnoj inspiraciji i nema veze s mozgom, ali je okrugla cifra koja lepo zvuči i zasenjuje prostotu. Vučić voli da improvizuje i frlja se sa izmišljenim i svaki put drugačijim brojevima (to on zove sipanje istine brzinom munje), pa zato je kod njega kao u džez muzici: stvar nikad ne zvuči dva puta isto, nego je svaki put drugačije.

  3. Zas 4 meseca, otvorene su cetiri bolnice, ponavljam, za samo 4 meseca, i to, kad su nam najpotrebnije. Vi, mislite, da su svi „posteni“, kao sto su vase gazde.

    1. Pa ne znam da li su svi posteni, ali znam da nisu svi neposteni kao tvoj gazda. Inace, pare za te bolnice nije smislio niko nego ih je dala drzava Srbija i njeni gradjani i grade se kao plod potrebe za njima. ne znam cemu onda hvalospevi zbog toga jer je neko izgradio nesto sto mora da izgradi?

    2. Osim Srbije, i druge države Evrope i sveta su pogođene pandemijom. Zato, Osim Srbije, i druge države Evrope i sveta ubrzano grade dodatne bolnice.
      Ali čudno, samo u Srbiji predsednik države otvara te bolnice i sebi pripisuje sve zasluge za njihovu izgradnju kao da ih je on, ne samo kompletno finansirao iz vlastitog džepa, nego je još i mešao malter i ređao cigle na gradilištu. (A znamo i da je kontrolisao sklopke jer se, između ostalog, razume i u struju.)
      Zašto nikad nema u vestima da je predsednik Francuske, Nemačke, Holandije, V.Britanije, Španije, Italije, Amerike, pa čak ni Rusije, otvorio neku novu kovid bolicu? Nemoguće je da, osim u Srbiji, nigde na svetu nije otvorena nijedna nova bolnica, zar ne? Ili ćeš ipak lupiti da se nove bolnice otvaraju samo u Srbiji i nigde više u Evropi?!!
      Imaš li neko suvislo objašnjenje tog čudnog fenomena? Da li bar možeš da da nas zasmeješ nekom botovskom baljezgarijom, koja nije čak ni smešna nego samo jadna i tužna?

  4. Na respiratorima u martu drpili 160 miliona € provizije,sad još 40 miliona €..sabrali 200 milki €..talova za bratiju..Puna šaka brade..Divota

  5. Ako objave podatke o svim nabavkama za vreme kovida, otkrilo bi se ko se i koliko sve, od ovih što kukaju da su pošteni i siromašni, obogatio i koliko je morao da uplati u partijsku kasu zbog toga. Onaj što je iznad zakona to ne sme da dozvoli pa „nezavisno“ sudstvo junački ćuti i krcka ogromne plate za nerad.

  6. Znaci nije trebalo da se gradi ni jedna Bolnica
    Nije trebalo kupiti ni Aspiratore
    Ne treba ni vakcine
    Ništa vama ne treba
    Jer vama je stalo kolko je sve to iznelo Para
    Svaka vam cast Gospodo

    1. Šta? I Aspiratore kupili??? Po kojoj ceni, gde i za čega? A vakcine još nisu kupili, samo se dogovaraju, samo obećavaju.

  7. To je sve dobro za gradjane Srbije, lecice se , a dobra ce biti i investicija ako budemo primali i ostale iz okruzenja i naplacivali lecenje za svakog izlecenog pacijenta , ali da ne bi nasi oboleli zaostajali trebali bi svako od izlecenih u znak zahvalnosti da uplati 100 evrica u kasicu za osoblje i to iskljucivo za one koji su u KOV 19 linijama .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.