Tvrđavu Golubac u 2022. godini obišlo 172.000 domaćih i stranih turista: Na pristan vezano 211 rečnih kruzera 1Foto: J. B. K.

Od 2019. godine kada je otvorena nakon rekonstrukcije, Tvrđava Golubac svake godine beleži rast broja posetilaca. Prošle godine srednjovekovnu tvrđavu na ulazu u Đerdapsku klisuru obišlo je 172.000 posetilaca iz zemlje i sveta.

Jedna od top turističkih atrakcija u Srbiji svakako je Tvrđava Golubac što iz godine u godinu potvrđuje broj posetilaca.

Osim turista koji u ovu srednjovekovnu tvrđavu dolaze Đerdapskom magistralom, obilaze je i putnici sa rečnih kruzera.

Na pristan koji je u okviru kompleksa Tvrđave prošle godine pristalo je 211 rečnih kruzera sa turistima iz različitih krajeva sveta.

Računajući i posetioce koji dolaze organizovano i pojedinačno, tokom prošle godine Golubačku tvrđavu obišlo je 172.000 turista.

Kompleks Golubačke tvrđave je za posete otvoren od prvog dana 2023. godine od 10 do 14 časova, a tokom zimskog perioda, do 15. marta, penjačke zone (crvena, plava, crna) biće zatvorene za posetu.

Dostupna je zelena zona koja obuhvata posetu Palati i kulama devet, osam i pet i pristup je dozvoljen svim kategorijama posetilaca.

Tvrđava Golubac neće raditi u subotu, 7. januara, kao i u ponedeljak, 9. januara.

Od 1. januara ove godine primenjuju se i nove cene ulaznica. Za osnovnu, zelenu zonu cena ulaznice za odrasle je 650 dinara, za decu između 12 i 18 godina 100 dinara, a za penzionere 350 dinara.

Ulaznica za zelenu zonu za grupne posete bez vodiča su 550 dinara po osobi, a sa vodičem su 700 dinara.

Đačke ekskurzije i studenti ulaznicu plaćaju 250 dinara po osobi, dok je za decu do 12 godina u pratnji roditelja ulazak u kompleks Tvrđave besplatan.

Ulaznice za plavu i crvenu zonu su 1.000 dinara po osobi, a za crnu zonu 1.500 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari