TX oznaka više ne garantuje da je taksi vozilo zakonito

Ilegalni taksisti na nerazjašnjen način dolaze do legalnih taksi tablica koje izdaje Sekretarijat za saobraćaj

Ostavite komentar


  1. Dok korisnici taksi usluga, prema savetu nadležnih, proveravaju da li su ispunjeni svih pet preduslova da bi se uverili da li su ušli u pravi ili divlji taksi, a verovatno bi im najbolje poslužio priručni poligraf, dotle oni, “drugi nadležni”, koji su za 7.000 registrovanih taksi vozila izdali 14.000 TX tablica – broje pare.

  2. Zahtevam da se pekarima izdaje posebna tablica. Isto tako frizerima, vodoinstalaterima i svim zanatlijama.
    Zasto bi samo taksisti bili zasticena kategorija? Zasto bi bila ogranicena konkurencija i slobodno trziste samo kod te vrste usluge. Hajde da monopolizujemo i sve ostale.

    Propisite jasne, jednostavne uslove koje mora da ispuni sredstvo za rad (auto) i radnik (taksista) i pustite da rade sve kojima se to isplati i koji uspune propisane uslove. Onda nece vise biti ovakvih problema i tekstova.

  3. Ista situacija u Novom Sadu.
    Kada sam hteo legalnim taksijem gledao sam tablice auta – TX.
    Onda mi je jedan taksista rekao da to pravilo uopste nije relevantno. Pomislim kako? A onda uhvatim da se svakojaka vozila, i bez taksi oznaka vozikaju sa TX tablicama.

  4. Gospodo predstavnici taksista unistili ste sve sto se unistiti moglo i eto vam sad. Zna se koji pojedinci i koje firme stancuju takve a svi cute i prave se ludi. Nek nam je bog u pomoci sa vama takvima. Sto ne organizujete neku konkretnu akciju da se ta gamad jednom vise skloni a firme da im se trajno pogase. Ajmo na jedinstvene krovne oznake da se broj poklapa sa tablicama koje bi bile licne na ime a taj broj da bude i broj dozvole, pa onda nebi mogli raznorazni da izdaju table svakome, ali to ne odgovara nekolicini koja je zajasila 7500 ili koliko nas vec ima taksista. Doci ce i vama kraj, bog da vam dusu prosti. Amin

  5. kao prvo niko nam ne daje TX tablice nego ih kupujemo…..svaka pronena auta nosi nove tablice…novi trosak,,,auto nam nije osnovno sredstvo za rad samim tim je privatna svojina pa po zakonu mozemo da nosimo tablice koje hocemo…po zakonu o registraciji,,,,do sada prodato 15000 tablica,Odluka o auto taxi prevozu totalno neustavna kao i predhodna gde su nas uvalili u kredte jer ste morali da imate euro3.Ustavni sud oborio tu odluku a na ovu novu taj isti ustavni sud CUTI ……ta tisina traje skoro 6 godina.Resnje tih problema je,po menu,priznavanje auta kao osnovno sredstvo za rad i licence

  6. kada sam stavio na prdhodni auto TX tablice mislio sam da te tablice idu na drugi auto,,,,,a onda su mi rekli da moram da kupim druge sa oznakom TX sto mi nije palo na pamet pa evo vozim vec4 godine na normalne tablice…..A sad vodim pravi rat sa komunalnom policijom i gradskom inspekcijom….napominjem sve sporove sam dobio kod sudija za prekrsaje….. svasta sam doziveo i preziveo

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.