U aprilu železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta 1Žeželjev most Foto: Pokrajinska vlada

Početkom aprila preko Žeželjevog mosta biće pušten železnički saobraćaj, a za nekoliko meseci i drumski, nakon što radovi na pristupnim saobraćajnicama budu kompletno završeni.

Gradilište su danas obišli potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, komesarka Evropske unije za transport Violeta Bulc, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Žeželjev most se nalazi na važnom koridoru 10. Srbija je zemlja koja želi da bude na najefikasniji način povezana sa svim zemljama u okruženju, a sebe vidi kao centralnu zemlju Zapadnog Balkana, rekla je Mihajlović.

Mi smo na putu ka Evropskoj uniji i u tom smislu ispunjavamo svoje obaveze, a sve to radimo za naše građane, da bi naša ekonomija rasla i da budemo u redu modernih razvijenih zemalja, istakla je Mihajlović.

Violeta Bulc je poručila da je Zapadni Balkan sada na mapi povezanosti i da je na Srbiji i drugim zemljama da odluče kojom brzinom će ući u Evropsku uniju i iskoristiti pogodnosti najveće ekonomije na svetu.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je EU sa 40 miliona evra sufinansirala tako značajan projekat vredan 50 miliona.

Mirović je rekao da je u toku obnova pruge od Novog Sada do Beograda u dve deonice, kao i da će za tri do četiri godine za putovanje na toj relaciji biti potrebno četrdesetak minuta.

Sve ovo je pokazatelj nove snage Srbije, dobre organizacije, zajedničkog planiranja i našeg odnosa sa partnerima iz EU, jer oni su u značajnom obimu finansirali ovaj posao, zaključio je Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari