U Dubaiju dogovoreni poslovi od dva miliona evra 1Foto: PKS

Kompanije iz Srbije koje su prvi put, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, predstavile svoju ponudu na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda „Gulfood“ u Dubaiju.

Kompanije su dogovorile izvozne poslove vredne više od dva miliona evra.

Predstavnici srpskih firmi održali su preko 430 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz UAE, drugih zemalja Bliskog istoka i ostalih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije, saopštila je PKS.

Kako se navodi u saopštenju, najveće interesovanje za uvoz hrane iz Srbije pokazali su potencijalni partneri iz Dubaija, Omana, Katara, Rusije, Kanade, Najrobija, Indije, Egipta, Saudijske Arabije, Bahreina, Kine, Južne Koreje.

PKS i RAS su od 18. do 22. februara 2018. godine prvi put organizovale nastup 10 domaćih kompanija na sajmu „GULFOOD“, tako da su tom tržištu svoju ponudu predstavili Yumis, Jaffa, Bahus, Agranela, Agropartner, ITN grup i Master fruits, PIK Bečej i Basket zdravija hrana. Osim izlagača, PKS je organizovala posetu Sajmu i za šest domaćih kompanija: Frueko, Sensa, Ml furit farm, Zlatiborac, Žitoprerada i Frikom.

„Gulfood“ je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u UAE i regionu Zaliva, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača, izvoznika, distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari