Informativni tim specijalizovanog sajta Enerdžiobserver pozvao je rukovodstva Agencije za energetiku i Agencije za energetsku efikasnost da podnesu kolektivne ostavke, jer „još drže u neznanju domaću javnost o posledicama koje će nekontrolisano kretanje cene nafte imati po domaću privredu i budžet svakog domaćinstva“.

Informativni tim specijalizovanog sajta Enerdžiobserver pozvao je rukovodstva Agencije za energetiku i Agencije za energetsku efikasnost da podnesu kolektivne ostavke, jer „još drže u neznanju domaću javnost o posledicama koje će nekontrolisano kretanje cene nafte imati po domaću privredu i budžet svakog domaćinstva“. Ove institucije, još se nisu oglasile ni po pitanju elektroenergetske budućnosti Srbije, imajući u vidu da više od dve decenije nije izgrađen ni jedan proizvodni objekat. A to znači da će se zemlja veoma brzo suočiti sa restrikcijama električne energije. Kada su ove dve institucije formirane uz pomoć bogate donacije Evropske agencije za rekonstrukcije, javnosti je prikazano da će biti čuvari sadašnjosti i budućnosti srpske energetike. One, međutim, još nisu opravdale svoje postojanje, tvrdi Enerdžiobserver. Od te dve republičke agencije Enerdžiobserver zatražio je da javnost obaveste koliko su novca od donacija i državnog budžeta potrošile i u koje namene, a od Ministarstva finansija da se izjasni koliko su ove dve institucije koštale državnu kasu na godišnjem nivou.
Loznica – U Srednjem Podrinju se ubrzano odvija berba malina, a nakon prve otkupne cene od 100 dinara, otkupljivači kilogram tog voća u proteklih nekoliko dana plaćaju i po 140 dinara. Stručnjak za voćarstvo u Zavodu za poljoprivredu u Loznici Marijana Milutinović izjavila je da je kvalitet maline dobar ali da bi bilo dobro da malina bude obrana na vreme, jer joj duži kišni period ne bi pogodovao. Malinjaci se u Srednjem Podrinju prostiru na 1.200 hektara, a očekuje se rod od oko šest tona po hektaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari