Međunarodna humanitarna organizacija Ker (CARE) predstavila je juče Projekat razvoja turizma u dolini reke Drine u koji je uloženo 1,8 miliona evra. Projektni službenik Slavenka Pudar izjavila je na konferenciji za novinare da je novac dala Vlada Holandije, a projekat obuhvata osam opština u Srbiji, i Bosni i Hercegovini.

Međunarodna humanitarna organizacija Ker (CARE) predstavila je juče Projekat razvoja turizma u dolini reke Drine u koji je uloženo 1,8 miliona evra. Projektni službenik Slavenka Pudar izjavila je na konferenciji za novinare da je novac dala Vlada Holandije, a projekat obuhvata osam opština u Srbiji, i Bosni i Hercegovini. Te opštine u Srbiji su Bajina Bašta, Ljubovija, Priboj i Užice, a u BIH Srebrenica, Bratunac, Višegrad i Rudo. Cilj projekta je ekonomski razvoj tih opština i objedinjavanje njihove turističke ponude. „Tokom projekta je licencu za vožnju čamca dobila 81 osoba što predstavlja podsticaj za zapošljavanje „, kazala je Pudar. Osnovana je Asocijacija drinskih ribolovaca iz 20 opština, sa 12.000 članova.
Beograd – Avikompanija Jat ervejz dobila je dozvolu civilnih vazduhoplovnih vlasti Hrvatske za letove na liniji Beograd-Pula, nezvanično saznaje agencija Beta. Uspostavljanjem linije od Beograda do Pule obnavlja se aviosaobraćaj između Srbije i Hrvatske, prekinut ratnim sukobima u vreme raspada Jugoslavije početkom 1990-ih godina. Prvi avion na liniji od Beograda do Pule poleteće 3. jula, a Jat ervejz planirana do 31. jula po dva leta sedmično – četvrtkom i nedeljom. Prodaja karata počeće danas (www.jat.com). Prvobitno je bilo planirano da letovi do Pule startuju 19. juna, ali je pokretanje linije odloženo zbog kašnjenja u dobijanju dozvole.
Kruševac – Oko 50 radnika fabrike Henkel-Merima (od ukupno 160, koji će najverovatnije biti proglašeni tehnološkim viškom), zatražilo je juče od kruševačkog Samostalnog sindikata zaštitu prava i veće otpremnine. Kako je saopšteno, radnici su formirali Odbor koji će se boriti za ostvarivanje zahteva. Predsednik kruševačkog Samostalnog sindikata Milenko Mihajlović, izjavio je posle sastanka sa radnicima, da su oni zatražili da im budu isplaćene otpremnine veće od zakonom zagarantovanih. „Zakon o radu predviđa isplatu trećine proseka plate koju je radnik zaradio u poslednja tri meseca za prvih 10 godina, te četvrtinu za ostatak radnog staža, a radnici su zatražili da im se isplati trećina za ceo staž, što je predviđeno opštim kolektivnim ugovorom“, objasnio je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari