Američka marketinška agencija Lio Barne objavila je juče da je kupila 51 odsto kapitala agencije Sinerdži Lio Barne u Srbiji, koja je do sada poslovala kao filijala te kompanije. U agenciji Sinerdži Lio Barne podsećaju da je do sada jedini vlasnik te agencije bio njen osnivač Miša Lukić, koji će nastaviti da vodi agenciju i zadržati 49 odsto kapitala.

Američka marketinška agencija Lio Barne objavila je juče da je kupila 51 odsto kapitala agencije Sinerdži Lio Barne u Srbiji, koja je do sada poslovala kao filijala te kompanije. U agenciji Sinerdži Lio Barne podsećaju da je do sada jedini vlasnik te agencije bio njen osnivač Miša Lukić, koji će nastaviti da vodi agenciju i zadržati 49 odsto kapitala. „Agencija u Srbiji je jedina filijala Lia Barnea u jugoistočnoj Evropi koju je američka kompanija preuzela i koja će poslovati kao ravnopravni član njene globalne mreže“, naveli su u beogradskoj agenciji. Lukić je osnovao Sinerdži Lio Barne u oktobru 2000. godine.
San Francisko – Uprava kompanije Jahoo zvanično je juče odbacila ponudu Majkrosofta, vrednu 44,6 milijardi dolara, za kupovinu, uz obrazloženje da je vrednost firme potcenjena. Takva odluka Jahua bila je očekivana jer je već tokom vikenda „procurilo“ u javnost da u kompaniji smatraju da je ponuda najveće svetske kompanije za proizvodnju kompjuterskog softvera od 31 dolara po akciji – mala. Dnevnik Vol strit džornal objavio je pre dva dana, pozivajući se na izvore iz Jahua, da je ta kompanija odlučila da ipak ne prihvati spajanje sa Majkrosoftom, i da će ta odluka i formalno biti objavljena. Majkrosoft je 1. februara ponudio Jahuu 31 dolar po akciji, što je ukupno 44,6 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari