Javno preduzeće Železnica Srbije uključilo je u sastav međunarodnog voza do Soluna, Helas ekspresa kola za prevoz praćenih automobila, koja će svaki dan saobraćati do kraja septembra. Železnice Srbije podsećaju da međunarodni voz iz Beograda za Solun polazi svakog dana u 21 sat, a u Solun stiže sutradan u 11 sati i 17 minuta, pri čemu se može putovati i jutarnjim vozom za Solun, koji kreće u 7 sati i pet minuta iz Beograda.

Javno preduzeće Železnica Srbije uključilo je u sastav međunarodnog voza do Soluna, Helas ekspresa kola za prevoz praćenih automobila, koja će svaki dan saobraćati do kraja septembra. Železnice Srbije podsećaju da međunarodni voz iz Beograda za Solun polazi svakog dana u 21 sat, a u Solun stiže sutradan u 11 sati i 17 minuta, pri čemu se može putovati i jutarnjim vozom za Solun, koji kreće u 7 sati i pet minuta iz Beograda. U oba slučaja, kako se ističe, putnici imaju povoljnu vezu da nastave putovanje ka Atini. Povratna karta za drugi razred, uz prevoz automobila po osobi iznosi 145 evra, a bez automobila 61,6 evra. Cena povratne karte za prvi razred, sa praćenim automobilom sa jednim pratiocem košta 155,6 evra, a svaki sledeći putnik plaća kartu 35,4 evra.
Šabac – U selima opštine Koceljevo nevreme je nanelo materijalnu štetu od oko 60 miliona dinara, a grad veličine oraha potpuno je uništio useve i voćnjake. Predsednik te opštine Milutin Cvejić precizirao je da je zbog teških posledica po zasade i useve u opštini Koceljevo proglašeno stanje elementarne nepogode. „Grad je na njivama stvorio naslage debele od četiri do 10 centimetara, a oko 2.000 hektara poljoprivrednog zemljišta potpuno je uništeno. Ovo je voćarski kraj, a izgleda da neće biti voća ni za kućne potrebe“, kazao je Cvejić i naglasio da je grad bio toliko snažan da su komadi leda ubijali živinu po dvorištima. Opština Koceljevo bila je pogođena nevremenom praćenim gradom i 15. maja ove godine, a materijalna šteta tada je procenjena na 310 miliona dinara. U tom naletu jakog nevremena, uništeno je ili oštećeno 400.000 stabala šljive, 320 hektara zasada maline, 80 hektara kupine, 60 hektara jagode i 2.500 hektara zasejanog pšenicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari