a i Telekoma, ali se pravilnik može primenjivati na druge operatere koji u međuvremenu zauzmu dominantan položaj na tržištu. Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić kazala je da očekuje da će naredne godine, kada počne da se primenjuje novi pravilnik, pozivi u fiksnoj telefoniji u Srbiji poskupeti, a međunarodni pozivi i internet pojeftiniti.

a i Telekoma, ali se pravilnik može primenjivati na druge operatere koji u međuvremenu zauzmu dominantan položaj na tržištu. Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić kazala je da očekuje da će naredne godine, kada počne da se primenjuje novi pravilnik, pozivi u fiksnoj telefoniji u Srbiji poskupeti, a međunarodni pozivi i internet pojeftiniti. Pravilnik o primeni troškovnog principa, odvojenih računa i izveštavanju od strane telekomunikacionih operatora sa značajnim tržišnim udelom objavljen je na internet sajtu Ratela (www.ratel.rs). Ratel je pozvao zaintersovane da mišljenja o pravilniku i sugestije pošalju do 10. septembra na adresu RATELŽRATEL.rs.
Novi Pazar – Na administrativnom prelazu Jarinje u proteklih nekoliko dana povećan je broj vozača iz centralne Srbije, najviše iz Raške, koji odlaze na Kosovo radi kupovine benzina. Prema rečima reportera novopazarskog radija Sto plus, litar benzina na pumpama na kosovskoj strani uz administrativni prelaz Jarinje košta 58, dizela 70, a evro dizela 75 dinara. Isti radio je naveo da je na pumpama u Raškoj drastično opala prodaja benzina. U centralnoj Srbiji bezolovni motorni benzin evro premijum BMB od 95 oktana prodaje se za 113,16 dinara, dok motorni benzini MB od 95 oktana i BMB 95 koštaju 103,77 dinara po litru. Dizel gorivo D-2 košta 89,39 dinara, eko 3 dizel 93,25 dinara po litru, dok se evro dizel prodaje za 97,73 dinara što je manje za 7,10 dinara po litru.
Beograd – Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je juče nadu da će parlament 2. septembra raspravljati o tačkama koje su na dnevnom redu jer mnogi investitori čekaju da vide da li će Srbija da krene ka Evropi. „Parlament mora da radi ono što je njegova ustavna nadležnost, a to je da bude zakonodavno telo. Investitori koji žele da ulažu u Srbiju traže sigurnost“, kazao je Šutanovac novinarima komentarišući da Fijat neće staviti paraf na ugovor o preuzimanju Zastave sve dok se u skupštini ne ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari