U Goši štrajkuju već 100 dana 1Foto: Youtube

Stoti dan štrajka radnici Fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke započeli su danas dvočasovnom blokadom pružnog prelaza na međunarodnom železničkom koridoru 10 Beograd – Solun, a zaustavljen je i saobraćaj na magistralnom putu prema Topoli.

Predsednik Štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić izjavio je Fonetu da je to jedini način da upozore rukovodstvo i nadležne državne organe na ogromne probleme u toj fabrici.

– Primorani smo da radikalizujemo štrajk jer poslodavac nije ispunio obaveze preuzete sporazumom potpisanim 15. maja koji je predviđao sukcesivnu isplatu zaostalih zarada, koje po radniku iznose preko 600.000 dinara, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica – rekao je Vujičić, dodajući da poslodavac sada tvrdi da „taj sporazum više ne važi“.

On je najavio da će nezadovoljni radnici danas blokirati prugu u trajanju od tri sata i da nameravaju da blokadu svakodnevno proširuju.

– Šta drugo možemo da radimo, kada niko ne reaguje na višednevni štrajk u Fijatu, koji se odvija u krugu fabrike. Šta mi onda možemo da očekujemo i čemu da se nadamo, osim da radikalizujemo protest pa ćemo da vidimo šta će biti – rekao je Vujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari