U Henkelu radnici na pola metra jedan od drugog

Fabrika za proizvodnju higijenskih sredstava ne poštuje preporuke Vlade Srbije o zaštiti zaposlenih zbog opasnosti od širenja Covid-19 virusa

Ostavite komentar


  1. Sve je istina i Bogu hvala da nisam vise deo te price gde svako ima neko svog,klanovi i karteli i ogovaranja,uzas od atmosfere. Narod podmetnuo ledja zbog gole egzistencije pozalio se vama jer da je to ucinio licno ne bi ga bilo vise u pogonu. Insistirajte na odgovorima od Nemaca,ne od agencije! Verujte u sebe kao ja i uspecete!

    1. Samo jedno od gore navedenog nije istina a to je da Henkel trenutno NEMA organizovani prevoz radnike,vec se ljudi snalaze kako znaju i umeju

    2. Slazem se, sve je istina! Sa ove distance, hvala Bogu da vise nisam deo tog ljigavila.

  2. Tacno je da su preduzete odrejdene mere, ali dosta kasno. Naime nekolicina radnika je bila van zemlje u januaru i februraru, kasnije su se ti isti radnici vratili u pogon. Radili su do samog proglasenja vanrednog stanja, niki i duze, tacnije dok nije otkriven prvi zarazeni. Imali su kontakt sa ogromnim brojem ljudi, jer to je neizbezno zbog prirode posla. To je ogroman propust za kompaniju kao sto je Henkel. Sve preduzete mere nakon toga padaju u vodu, jer postoji ogromna mogucnost da medju radnicima koji i dalje rade postoji neko ko je vec zarazen. Razdaljina izmedju radnika je negde pola metra, negde i manje, radnici moraju da prilaze jedni drugima, kako bi mogli da komuniciraju, jednostavno ne moze drugacije, zbog sve buke koje mehanizacija proizvodi, a i sama maska glas cini nerazgovetnim. Mnoge firme u Krusevcu salju na odsustva radnike ciji clanovi porodice rade u Henkelu, a u Henkelu sse i dalje radi svim kapacitetima. Situacija je preozbiljna, a preduzete mere nikome ne garantuju da ce ostati nezarazen na poslu, ako vec i nije. O raspolozenju radnika suvisno je govoriti. Strah je prisutan u velikoj meri, gotovo kod svih. Najpametnije je zatvoriti fabriku na odredjeno vreme, dok se stanje ne stabilizuje. Osim sto su radnici ugrozeni, rizikuju da zaraze ukucane, ljude sa kojima mogu biti u konkatku, virus se moze prosiriti na ceo grad. Ali ko pita radnike, svi su nemocni i apeluju za pomoc u vidu obustave rada na odredjeno vreme.

    Pa u Krusevcu svi beze od radnika Henkela, ne pustaju ih u apoteke, pekare, prodavnice, bukvalno isteruju, i to s pravom, ali ne i krivicom samih radnika.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 9

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.