U maju bez posla ostalo 10.000 ljudi

Snažno ubrzanje otkaza nakon dva meseca držanja radnih mesta pod kontrolom

Ostavite komentar


  1. Pre izbora je bila drugacija prica. Kao i za mnoge druge stvari. Ali moze im se.

  2. Pa koko ce se preteci Hrvatska i hoce li rast biti 10% to treba da bude glavna briga onih sto su obecavali pre izbora.E pa da vidimo.

  3. PreCednik reče da smo zemlja sa najmanjim procentom nezaposlenih, najbolji u regionu. Ma šta regionu, u Evropi! Cccccccccv

  4. Ovaj tekst kao da je pisao neko ko nije ni prvi osnovne zavrsio, čitate li vi šta objavljujete.

  5. Kako god, većini nezaposlenih lica je ugrožena egzistencije i kao takvi, mada i te kako radno sposobni, postali su socijalni slučajevi ili pak rade poslove nedostojne svoje struke, iskustva i znanja za veoma male pare. Slažem se da su u vreme pandemije najugroženiji oni koji rade po ugovoru o delu i to posebno oni koji su u zoni visokokontaktnih poslova.
    Problem je što na tržištu rada nema nikakvog reda, nikakve provere, nikakve organizacije tržišta rada. Veći biro rada su ogranci sns_a i sps-a nego postojećeg, oficijalnog, državnog. Sve dok budu postojali ti paralelni sistemi teško da zvanični zavod nešto pametno i uradi. U partijski plen upale su silne funcionerske fotelje( na jednog funkcionera i više od 15 funkcija), nadzorni i upravni odbori povezani sa partijskim privatnim firmama, razni saveti, komisije, razne strane firme koje zbog befita zapošljavaju partijske članove i rade sa partijskim pulenima i tako dalje. Vladajuće partije su ojadile stanovništvo i to posebno gradsko. Mnogi oglasi su formalni već se unapred zna ko će da odnese pobedu. Čak i Agencija za borbu protiv korupcije je jedna od njih što mogu da dokažem na sopstvenom primeru.
    Savetnici iz zavoda za zapošljavanje su beskorisni, umrtvljeni, pasivini i radili ne radili primaju solidne plate.
    Spomenuti su u članku neaktivni nezaposleni a bolje bi bilo da se uradi revizija funkcionera koji sede na hiljadu stolica, i ovih gore rečeno, uspavanih u državnim institucijama i onih kojima je zadatak da deo daju partijama a ostalo zadrže. . Državni revizori i inspektori rada mogu da namaknu toliko para za državu i da zaposle ljude, tamo gde pripadaju, da nema političara i njihovih političkih kompanija.
    Dolaze zaista veoma gadna vremena a ovi partijski razbojnici se ničega ne odriču. Samo pametnije rade. Razmenjuju koferčiće u tajnosti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.